Szakmai közösségi bázis létesült

A nemrég startolt Webse nem csak új modellt biztosít a filmes és színházi embereknek, de egyfajta virtuális központként is kíván üzemelni a filmes és a színházi szakma számára. Horgas Péter azt szeretné, hogy a filmszakma saját hajánál fogva rángassa ki magát a jelenlegi helyzetből. Lapszemle.

Ebben pedig a Websenek mint szakmai alapon szerveződő közösségi oldalnak is nagy szerepe lehet. A Webse megkönnyítené a kapcsolattartást a szakma képviselőivel, ugyanis az alkotók ezen az oldalon megtalálhatják a komplett stábot, ami egy film vagy előadás elkészítéséhez, összehozásához szükséges. Ez a virtuális összefogás megfelel a kor követelményeinek, hiszen manapság már a legtöbb csoport, közösség a neten keresztül szerveződik – a felszólaló színészek és szakmabeliek viszont kiemelték, hogy Magyarországon a civil mozgalmak, az aktív érdekérvényesítés tradíciójának még meg kell honosodnia.

webse

A Színházi- és Filmművészeti Egyetem tanárai elmondták, hogy ők teljes mellszélességgel támogatják a kezdeményezést, és nem csak pénzügyi támogatással segítenek a Websenek, hanem diákjaikat felkészítik arra, hogy a korábbiaknál valószínűleg jóval többet fogják használni ezt a rövid filmes formát. A Webse főtámogatójának, a Magyar Telekomnak képviseletében Kovács Ildikó nyilatkozott, aki hangsúlyozta, hogy a netes közösségépítés kifejezetten költséghatékony megoldás.

Folytatás a prae.hu-n.

vagy a www.webse.hu-n.

süti beállítások módosítása