Billy világa - Premier a Vígszínházban

Billy világa címmel láthatja a közönség a Pesti Színházban Nina Raine angol drámaíró darabját szerdától; a siket fiúról szóló történet szerzője a Vígszínház meghívására Budapestre érkezik.

    

Az írónő hétfőtől december 23-ig a budapesti színház vendége. A közönség szerdán, a Billy világa első előadása után, a Vígegyetem következő "szemináriumán" találkozhat és beszélgethet vele, valamint a produkció alkotóival és szereplőivel - olvasható a színház honlapján.
A program azok számára is nyitott, akik az előadást más alkalommal nézik meg, a várható kezdési időpont 21 óra 30 perc.

Nina Raine, fiatal angol író-rendező második darabját, a Billy világát tavaly mutatták be a híres londoni Royal Courtben, és sikerrel játsszák azóta is. A dráma főhőse Billy, a siket fiú, aki keresi a helyét a világban, a családban. A történet finom humorral és iróniával mesél a legkényesebb témákról, a fogyatékossággal élők beilleszkedési kudarcairól, és arról az egyenlőtlen küzdelemről, amit sérült társaink vívnak nap mint nap.
"Az elfogadásról, az önmagát egészségesnek nevező társadalom hibáiról, az egyéni küzdésről és túlélésről szól ez a megható és egyben mélyen humánus, bölcs darab" - olvasható az előadás ismertetőjében.

Telekes Péter, a Vígszínház előadásának címszereplője és a barátnőjét játszó Bata Éva jelnyelvi tolmács segítségével tanult jelelni, hogy minél hitelesebb legyen alakítása. A december 27-i előadást Nagy Adrienn jelnyelvi tolmács közreműködésével láthatják a nézők. A darabot Szőcs Artur állítja színpadra. 
A következő bemutatót a Pesti Színházban január 6-án tartják: Thomas Bernhard A színházcsináló című darabját a címszerepben Kern Andrással, Csizmadia Tibor rendezésében tűzik műsorra. A darab nemcsak metszően pontos társadalomrajz Európáról, hanem aszínház gyönyörének és keservének kacagtató és szívbemarkoló bizonyítéka is. Kiáltás a művészetért - a kulisszák mögül.

A Vígszínház nagyszínpadán a Makrancos Katát próbálják. Shakespeare remekművének szellemessége, játékossága Varró Dániel virtuóz fordításában kel új életre. Katát Börcsök Enikő, Petruchiót a Katona József Színház művésze, Nagy Ervin játssza, a rendező Gothár Péter. A bemutatót január 8-án tartják.

 Billy világa

Anya  PAP VERA

Apa    HEGEDŰS D. GÉZA

Billy    TELEKES PÉTER

Daniel  GÉCZI ZOLTÁN

Jenny   PÉTER KATA

Sylvia   BATA ÉVA

Díszlet-Jelmez: LISZTOPÁD KRISZTINA

Dramaturg: DERES PÉTER

Ügyelő: TÓTH PÉTER

Súgó: ÁDÁM DOROTTYA

A rendező munkatársa: VÁRNAI ILDIKÓ

 

Rendező: SZŐCS ARTUR

 


süti beállítások módosítása