Eperjes Bubikra emlékezett

Eperjes Károly színészkollégájára, a 2004 november 28.-án elhunyt Bubik Istvánra emlékezett a Kossuth Rádióban. Arról beszélt, hogy dolgoztt a kiváló Bubik, mit viselt nehezen és hogy viszonyulna a mai színházi közeghez.

Eperjes Károly, színész Bubik Istvánról azt mondta, hogy nagyon szeretett dolgozni, inkább a színházban érezte jól magát, a filmekben kevésbé. Eperjes arról is beszélt, hogy Bubik utolsó előtti nagy munkájában, az Úrhatnám polgár című darabban nem igazán úgy dolgozott, ahogy megszokhatták tőle a kollégái, mert akkor haldoklott az édesapja, és azt nagyon nehezen viselte. S én akkor szóltam a többieknek, hogy nézzétek el neki, hogy most nem annyira adja bele lelkét a munkába, és ezt ha nem is szavakkal, de megköszönte, hogy akkor én őt pátyolgattam.

Eperjes elárulta, hogy Bubik azért nem szeretett filmezni, mert úgy érezte, hogy a filmes szakemberek nem olyan elánnal állnak a munkához, mint ahogy ő szerinte ez elvárható lett volna. Talán az első filmjénél rossz tapasztalatai lehettek. Eperjes azt is mondta, hogy Bubiknak már nem tetszett, ami a mostani színházakban folyik és csak előadóesteket akart csinálni. Eperjes arról is beszélt, hogy hét éve már, hogy nincs közöttünk, és sokszor eszükbe jut családon belül is, hogy na most mit csinálna Bubik István és nagyon hiányzik neki. Címkék: színház, autóbaleset, Bubik István.

Eperjes Károly megszólalása után Wass Albert Magyar cirkusz című versét olvasták föl, melyet korábban Bubik István is mondott:

Itt meghallgathatja, hogy fogalmazott Eperjes Károly.

Forrás: Kossuth Rádió

süti beállítások módosítása