Dzsudi Remake - Multimédiás jótékonysági est a Merlinben

Dzsudi Remake címmel koncertekkel, performanszokkal és vetítésekkel tarkított multimediális estet rendeznek csütörtökön a Merlin Színházban a súlyos betegséggel harcoló zenész, Ruff István megsegítésére, gyógyításának támogatására.

Az estről

"Ruff Judy (1954) a budapesti "undorground" művészet kihalhatatlan zenésze: szaxofonja számos fényes produkcióban és homályos klubban szólt. Élete a világcsavargó hobó, játéka a szívfájdító dzsessz kottájára íródott" - szerepel a Merlin Színház ajánlójában.
A zenész megsegítésére, gyógyításának támogatására szerveződő, csütörtökön 18 órakor kezdődő esten lesz performansz (yea_nett poett; Ladik Kati), levetítik az Opál Színház Bada Dada Momorex + Ruff Judy Klein női című filmjét, koncertet ad Bárdos Deák Ágnes (ének), Antal Szilveszter (gitár) és Bujdosó János (gitár) triója, a nemrég új lemezzel jelentkezett Sickratman (Paizs Miklós), a Kettős Tamás és a Vadszamarak formáció, a LopUnk, valamint Barcs Miklós és a Flash, zárásként éjféltől dj Nomad zenéjére Végh Lajos és Blaha Tamás digitális homokanimációt mutat be.

ruffistvan

Ruff Istvánról
"Ruff István a szocializmusban üldözött és lenézett senki volt, a kapitalizmusban mellőzött és keresett valaki lett. Közben disszidál, tiszteletbeli zsidó kirakatrendező Kanadában, kínai feleséggel, későn jön vissza. Az ausztriai táborban a VIP, a tengeren túl a Mohawk Collage Band átfutó tagja. Itthon füstös klubokban él - Zöldség-gyümölcs, Black-Black Galéria, Merz Ház, Kasza Blanka -, ahol sört csapol, tőzsdézik. Bőrnadrágot, cipőt varr préselt Lenin-plakettal, a bokádnál. Rád hagyja a cechjét a kocsmában, aztán kifizeti azt is, amit nem te ittál. Állandó illegális tagja a Berlioz és társai, a Molotov Ribbentrop Bigband és a United Music bandáknak (1991-2000). Az Opál Színház body art társulatában fúj, énekel (1999-2010). Amikor Bada Dada kimarad a Tudósokból, Gassal alkalmi triót alapítanak, mindenfajta egyestés neveken: Hevi Metál Metil Haver, Bada Csony és a Mosoly Trió, meg ilyenek (2002-2006). Megbízható, kiszámíthatatlan és keserű. Mindig ott van, ahol nem kellene lennie. És, mindig máskor. Szeretjük, mert olyan, mint én. Mint egy éhezőművész, adag velőspacal és hat barna sör előtt. Eltagadja a családja, meghalnak szép csendben a barátai. Vese nyirokmirigy áttét, vagy legalábbis valami rákot kap. Csak tíz év türelmet kérünk még, Isten öcsi. Hiszen minden másképpen van ugyanúgy. Ugyanúgy legyen másképpen minden."

Részletes program

18.00-20.00 yea_nett poett: Füst (performansz)

18.00 Opál Színház: Bada Dada Memorex + Ruff Judy: Klein női (filmvetítés)

19.00 Sekszpír eszt soha nem csinálta (irodalom vs zene)

Falcsik Mari, Triceps & Bajka Péter (szaxofon), Szőke Imre & Ürmös Attila (digital sound)
 Dóra Attila (szaxofon) & Salomé (ének): Music is the Healing Force of the Universe Ladik Kati (performansz, 20 perc)

Óraköltemények Bárdos Deák Ágnes, Antal Szilveszter (gitár) & Bujdosó János (gitár)
Gyönyörű gyár 

20.00
 Sickratman (koncert)
Paizs Miklós (ének), Szabó Viktor (gitár)
Itt nem lesz lacafaszázás, városi suttyók.

21.00 Kettős Tamás és a Vadszamarak (koncert)
Kettős Tamás (ének), Magaskúti Balázs (nagybőgő), Pempő (konga)
Itt nem lesz lacafaszázás, vidéki bunkók.

22.00
 LoPunk (koncert)
Itt nem lesz lacafaszázás, nyújorki surmók.
California Über Alles 

23.00
Barcs Miki és a Flash (koncert)
Itt nem lesz lacafaszázás, holdnyaló embriók -
Képviselő funky

24.00-02.00
dj Nomad: Black-Black diszknó + Végh Lajos & Blaha Tamás (digitális homokanimáció)

 

Forrás: Merlin Színház

süti beállítások módosítása