Díjat kapott Mészáros Árpád Zsolt és Szabó P. Szilveszter

Az Operettszínház két művészét jutalmazták elismeréssel az elmúlt héten. Mészáros Árpád Zsolt a közönség szavazatai alapján a Pepita-díj ezüst fokozatát, Szabó P. Szilveszter pedig Artisjus-díjat vehetett át.

A Pepita-díjat a 2007 decembere óta havonta megjelenő Pepita Magazin (Film, színház és a nagyvilág) alapítói, Szűcs Balázs és Simándi Etelka, a lap főszerkesztője hozta létre azzal a céllal, hogy a közönség a taps mellett szavazás útján is kifejezhesse elismerését színjátszásunk kiemelkedő művészeinek. Idén az elismerés arany fokozatát Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, a Nemzeti Színház művésze érdemelte ki, az ezüstöt Mészáros Árpád Zsolt, a Budapesti Operettszínház tagja, bronz fokozatát pedig Forgács Gábor színész, humorista kapta.

mazspepita

"Sok minden történt 2011-ben - azt mondják, hogy ez a szakítások, illetve a kudarcok éve. Nagyon sok viszontagságos dologgal találkoztam én is, sok újdonságot kellett megélnem - amihez meg kellett találni a megoldást. Hála Istennek, azt gondolom, hogy megtaláltam - meséli Mészáros Árpád Zsolt. - Az Operettszínházban egy olyan előadásban játszhatok főszerepet - a Miss Saigonban -, a Professzor szerepét, ami mára már legendássá vált Kaszás Attila játékmódjában. Nekem ez nagyon megtisztelő, hiszen Attilával jó barátságban voltam. Sok más élmény ért még: gyermekem született - a harmadik, és már 11 hónapos -, így már háromgyermekes családapaként várom a 37. születésnapomat, és még nincs vége az évnek. Megtisztelő, hogy fiatal színészként megkaptam a Pepita-díj ezüst fokozatát. Nagyon örültem, tényleg nem számítottam rá. Azért különleges, és fontos ez, mert az olvasók szavazata alapján ítélik oda. Egy filmes kollegám azt szokta mondani, hogy ők az elismerést az utcán kapják meg, ha megállítják őket, én pedig esténként, a színházban, az álló tapssal. Mégis megmelegíti az ember szívét, ha ilyenkor tapsolják, mert ez egy egészen más elismerés - nagyon jól esett!"

szpsz_artisjus

Az Artisjus Zenei Alapítvány kortárs szerzők műveinek előadásáért és terjesztéséért ítéli oda elismerését. Ezen kívül könnyűzenei jutalom és életműdíj is gazdára talál minden évben. Idén tizenegyedik alkalommal adta át a kitüntetéseket az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület. Könnyűzenei jutalomban részesült a Budapesti Operettszínház művésze, Szabó P. Szilveszter. A díjakat Lakatos György az Artisjus Zenei Alapítvány kuratóriumának elnöke, Madarász Iván és Malek Miklós nyújtották át. Utóbbi elismerően szólt Szabó P. Szilveszterről, elmondta, hogy az Operettszínházban alapembernek számít, illetve olyan művész, aki nagyon magasra tette a mércét, de minden alakításával sikerül ugyanazt a remek színvonalat hoznia. A díjazottakban közös, hogy mindannyian hosszú éveken át kiemelkedően teljesítettek és szerepet játszanak a kortárs magyar zenei művek terjesztésében, megismertetésében.

"Örömmel tölt el, hogy megkaptam ezt a szakmai díjat. Repertoáromban szerepel többek között Vajda János Mario és a varázsló és Szakcsi Lakatos Béla Szentivánéji álom című darabja, valamint Jávor Ferenc Fegya Menyasszonytánca, amelyek mind-mind más stílust, műfajt képviselnek, de a közös bennük, hogy mindegyik új magyar darab. A díj természetesen erősíti a hitét azoknak, akik elnyerik. Rendkívül megtisztelő, hogy olyan remek alkotókkal együtt vehettem át az elismerést, mint például Bradányi Iván" - mondja Szabó P. Szilveszter.

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása