Tavasszal lesz Reflex fesztivál

Márciusban ismét megszervezik Sepsiszentgyörgyön a Reflex Nemzetközi Színházi Biennálét, miután a Tamási Áron Színház, valamint a helyi polgármesteri hivatal és a Kovászna megyei tanács partnerségi megállapodást kötött a fesztivál megtartásáról.

Bocsárdi László, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház igazgatója szerint az elmúlt két évtizedben a teátrum egyik legfontosabb célkitűzésének tekintette a kortárs színházművészet értékeinek népszerűsítését, így olyan közönséget neveltek ki a városban, amely ma már a legmagasabb színvonalú produkciók befogadására is képes - írta pénteken a Krónika című erdélyi napilap.

reflex A második alkalommal megrendezendő seregszemlén Németország, Egyiptom, Litvánia, Lengyelország, Olaszország és Magyarország képviselteti magát, de a kolozsvári és a temesvári magyar társulat, valamint a bukaresti Act Színház és Bulandra Színház is fellép majd.
A programban a résztvevő országok diákjainak szervezett színházi műhelymunkák, szakmai beszélgetések, koncertek és kiállítások is szerepelnek. A szervezők tervei szerint levetítik Wim Wenders Pina Bausch táncos és koreográfus munkásságának szentelt dokumentumfilmjét is.
A 2009-ben megszervezett első fesztiválon öt ország nyolc társulatának előadásai voltak láthatók, egyebek között a világhírű berlini Deutsches Theater Michael Thalheimer rendezte Oreszteia című produkciója.

süti beállítások módosítása