Tízmilliókat vontak el a Csikytől - Rátóti nem rúg ki senkit

Bár a kaposvári színháztól több tízmilliónyi támogatást vonnak meg, a munka és az élet zavartalanul folytatódik. A színészek például karácsonyi ajándékot gyűjtöttek a Borostyánvirág Anyaotthon lakóinak. 

kaposvari

Két autónyi ruhát, könyvet, DVDt, CD-t, játékokat, készségfejlesztő eszközöket gyűjtöttek össze a kaposvári Csiky Gergely Színház dolgozói a Borostyánvirág Anyaotthon lakói számára. A karácsonyi ajándékokat - melyek összeválogatásánál figyelembe vették az otthonban élő gyerekek korát - Fándly Csaba, Czene Zsófi és Kalmár Tamás, a teátrum színészei adták át a kicsiknek csütörtök délután. "Nagy szeretettel hoztuk, tudván, hogy a legjobb helyre kerül az adomány" - mondta Hornung Gábor, a színház szervező titkára, miután kipakolták a rengeteg, szépen becsomagolt ajándékot. A színháziak emellett a Pán Péter gyermekelőadásra szóló jegyekkel is meglepték az anyaotthon lakóit. -Csoda, hogy ilyen gazdasági helyzetben ennyi mindent össze tudtak gyűjteni - köszönte meg a színészeknek az adományt a csendes éj közös eléneklése után Mózes Ernőné, a Borostyánvirág igazgatója -, visszaadták a hitet számunkra: mégis jók az emberek... Öröm a kaposvári anyaotthonban. 

ratoti

A Színház.hu információi szerint a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatától idén 150 milliót vontak el, jövőre pedig újabb 77 milliót fognak elvonni tőlük. A színház fennmaradását ugyan nem veszélyezteti az elvonás, de az biztos, hogy az idei tizenegyhez képest jövőre csak 9-10 bemutatót tarthatnak. Rátóti Zoltán, a Vasárnapi Híreknek korábban elmondta, embereket nem akar kirúgni, de ezután kevesebb vendégművészt tud hívni, és az előadásokban közreműködő tervezőknek is szabott árat tud csak felkínálni.

Forrás: Vasárnapi Hírek, Somogyi Hírlap

süti beállítások módosítása