A három tenor koncertje

A Dolhai-Serbán-Tóth trió különleges estre invitálja önöket. A három Attila koncerttel ünnepli névnapját, ahol musical, pop és operett slágerekből összeállított műsor, valamint a Jazz&More kórus gondoskodik a felejthetetlen élményről.

„Az éneklésnek az opera a csúcsa. A musical után nagy lépés az operett, mely az operától már nem is áll oly távol. Az operett műfajának dicsősége a múlt századé volt, de nekünk fiataloknak az a feladatunk, hogy visszahozzuk sikerét. Sok visszajelzést kapok, hogy nekem jól áll ez a műfaj, a Bajadérban és a Cigányszerelemben is jól érzem magam és remélem, hogy egyre több operettet játszhatok majd." (Dolhai Attila, Ma Reggel MTV)

dolahidervera

Dolhai Attila

A zene iránti rajongása már fiatalkorában megmutatkozott, ezért szülei beíratták Gödöllőre, az Állami Zeneiskolába. Általános Iskolába Ajakon, majd Kerepestarcsán járt. Postaforgalmi Szakközépiskolát végzett Budapesten, majd a Zsámbéki Tanítóképző Főiskolán folytatta tanulmányait ének-hittan szakon. Ő volt a frontembere a Zsámbéki zúzók névre hallgató rockbandának, melyet barátaival a főiskola évei alatt alapítottak. 1999-ben tűnt föl először a Kifutó tehetségkutató versenyben a Karthago együttes Apáink útján c. dalával, amivel különdíjas lett.

2000-ben játszott az Elisabeth című musicalben a Miskolci Nemzeti Színházban, így ismerte meg Kerényi Miklós Gábort (a darab rendezőjét), az ő javaslatára 2001-ben felvételizett a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. Másodéves korában megkapta a Mozart! c. musical címszerepét a Budapesti Operettszínházban, ahol azóta is játszik. 2005-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Kerényi Imre osztályában.

 

„Talán abból adódhat a sokoldalúságom, hogy a színészi munkát, az éneklést és a táncot igyekszem a lehető legjobban összecsiszolni. És ha ez tetszik a közönségnek, akkor igazán boldog vagyok." (Serbán Attila, Kultography)

serbi_front

Serbán Attila

Általános és középiskolai tanulmányait Beregszászon végezte, miközben itt járt zeneiskolába is, ahol Máté Péter Emlékestet szervezett.

Szülei figyeltek fel mozgékonyságára, így az ő javaslatukra felvételizett az Ungvári Művészeti Főiskola táncpedagógus-koreográfus szakára, ahol 1995-ben diplomázott.

Debrecenben kezdődött színházi pályafutása táncosként, majd a Rock és Musical Színházhoz került, ahol évekig működött közre német és osztrák turné előadásokban.

Első nagyobb szerepét Debrecenben a Hair-ben kapta, amit sorra követtek az egyre nagyobb szerepek: a Jézus Krisztus Szupersztár Simonja a Musical Színházban, a Rent Angelje a Piccoló Színházban, a La Mancha lovagjának Padréja a Diósgyőri Nyári Játékokon.

A 2005-os évet a külföldi munkák jellemezték. Januártól decemberig a Theater an der Wien Elisabeth előadásában játszotta Rudolf trónörököst, nyáron a Bergeni Operafesztivál Sakk című előadásában Frederick, az amerikai sakkozó szerepét.

Még a 2005-os év során beválogatták a Madách Színház Volt egyszer egy csapat előadásának főszereplői közé. Azóta is a színház oszlopos tagja, szinte minden nagyobb musical előadásban szerepet kapott az elmúlt években, így például a Macskákban, a Producerekben, a József és a színes szélesvásznú álomkabátban, a Spamelotban és a Jézus Krisztus Szupersztárban, miközben vendégszerepelt a Pince Színház Isadora című előadásban, ahol Pápai Erikával játszott főszerepet. Közben szerepet kapott az Operettszínház Oltári srácok és a Centrál Színház Avenue Q című előadásában is. Számos cd anyag, koncert, televíziós produkció közreműködője, a közelmúlt egyik legfoglalkoztatottabb előadóművésze.

 

„Egész életemben a zene, az éneklés vonzott. Szerencsésnek mondhatom magam, mert

jelenleg két színházban és egy metál zenekar frontembereként is a színpadra állhatok, de igen rögös út vezetett idáig. Voltam hentes, biztonsági őr, masszőr, évekig jártam énektanárhoz, meghallgatásokra, szóval keményen küzdöttem, hogy ott lehessek, ahol most vagyok." (Tóth Attila, Sportvilág)

ta

Tóth Attila

Dunakeszin nevelkedett. Tizenhat éves kora óta különböző rockegyüttesekben énekelt, többek között az Elysian, a Nighthawks, a Rubicon nevű zenekarokban. 2007-ben a Mindfields Factoryval az Emergenza tehetségkutató fesztiválon a második helyen végeztek. Számos neves énektanár segítségével képezte, illetve képzi hangját (Tóth Éva, Lipcsei Edit, Ercse Margit, Vincze Lilla, Sallay Edit, Károly Katalin).

Az országos ismertséget a Magyar Televízió A Társulat című műsora hozta meg számára, amelyben Szörényi Levente–Bródy János István, a király című rockoperájának 25 éves jubileumi előadásához válogattak szereplőket. A szereposztó műsorban végül Torda, a fanatikus táltos szerepét nyerte el, amelyet a Papp László Sportarénabeli bemutató után több mint ötvenszer játszhatott el Szikora János rendezésében.

2010-ben újabb lendületet kapott a pályája rockzenei és színházi vonalon egyaránt. Május 1-jétől az ország egyik legismertebb heavy metal együttesének, a Pokolgépnek lett az énekese. Rendszeresen koncerteznek Magyarország és a környező országok rockszínpadain. 2010 szeptemberétől a Madách Színházban is megmutathatja különleges hangi adottságait: Jézust alakítja a Tim Rice-Andrew Lloyd Webber által írt Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperában Szirtes Tamás rendezésében. 2010 októberétől a kecskeméti Katona József Színházban már egy teljesen más jellegű karakterű szerepben állt színpadra: Javert felügyelőként Victor Hugo: A nyomorultak című regénye alapján Claude-Michel Schönberg és Alain Boublil által írt musicalben, Korcsmáros György rendezésében.

harom_tenor_315x242

Dolhai Attila- Serbán Attila - Tóth Attila műsora

2012. január 12 -én 19 órakor a Klazál Gábor Művelődési Házban ATTILA NAPI Musicalcsillogás produkció, A HÁROM TENOR előadásában.

Fotó: Éder Veronika, Warner/Magneoton, hardrock.hu

süti beállítások módosítása