Érzelmes vígjáték Szilveszterre

Igazi felhőtlen szórakozást kínál a nézőknek a Tamási Áron Színház idei szilveszteri vígjátéka. László Miklós Illatszertár című darabja egyszerre vidám és megható szerelmi történet, mely a múlt század eleji Budapest hangulatát idézi. A produkciót Béres Attila, a budapesti Operettszínház főrendezője állította színpadra, a szilveszteri előadást december 31-én este 18 órától láthatják a nézők a színház Nagytermében.

A szerzőről:

László Miklós (Bp., 1903. – New York, 1975.) színész, színpadi szerző és rendező. 1924-ben végezte el a színiakadémiát, utána a Belvárosi Színházban, majd a Teréz körúti Színpadon játszott, főleg bohózatokban. Ebben az időben kezdett színpadi műveket írni, már első darabjait nagy sikerrel játszottak Budapest és Bécs színházaiban. Illatszertár című vígjátékát 1936-ban írta, a darabot először a Pesti Színház mutatta be 1937 márciusában. Még ugyanebben az évben kivándorolt Amerikába, és New Yorkban telepedett le. Darabjait a tengeren túli színházak is szívesen játszották, az Illatszertárból 1940-ben filmet forgattak Hollywoodban, 1963-ban musical is készült belőle.

A darabról:

Hammerschmidt úr, egy nagyvárosi illatszertár tulajdonosa, arról értesül egy névtelen levélből, hogy felesége megcsalja őt, ráadásul éppen az egyik alkalmazottjával. Hammerschmidt úr Asztalosra gyanakszik, ezért elbocsátja, pedig Asztalos úrnak esze ágában sincs kikezdeni munkaadója feleségével. Ő ugyanis halálosan szerelmes egy nőbe, akivel levelezés útján ismerkedett össze. Látni ugyan még nem látta, de közeledik a nap, amikor végre találkozhatnak. Akkor vajon ki lehet a csábító? És vajon ki írhatta azt a bizonyos névtelen levelet?

Illat1forrás: Tamási Áron Színház

A Reggeli újság egyik 1937-es számában olvasható a darabról:

„A Pesti Színház ... tökéletes élethűséggel felépített „Illatszertár”-ában mindent árulnak, ami ilyen színpadi drogériában kapható és aminek kelendősége van a mélyen tisztelt vásárló közönség körében. Van itt mértékletesen adagolt szentimentalizmus, könnyeztető humor, kacagtató kabaré a legjobb minőségben...” A Tamási Áron Színház előadása ugyanezt kínálja a szentgyörgyi közönségnek. És mindezt megtűzdelve közismert slágerekkel, nagyszerű látvánnyal, eredetien mulatságos karakterekkel...

Illat3

László Miklós:

ILLATSZERTÁR

vígjáték három felvonásban

Hammerschmidt Miklós: Szakács László

Asztalos úr: Nagy Alfréd

Sipos úr: Pálffy Tibor

Kádár úr: Diószegi Attila

Balázs kisasszony: Kicsid Gizella

Rátz kisasszony: Gajzágó Zsuzsa

Molnár kisasszony: Fekete Mária

Árpád: Erdei Gábor

Jancsi: Márton Lóránt

Detektív: Debreczi Kálmán

Rendőr / Egy úr: Derzsi Dezső

Első hölgy / Cseléd: Sebestyén Melinda

Második hölgy: Benedek Ágnes

Vásárlók: Benedek Ágnes, Csomós Tünde Timea,

Debreczi Kálmán, Derzsi Dezső, 

Sebestyén Melinda

Rendező: Béres Attila

Dramaturg: Ari-Nagy Barbara

Díszlettervező: Horesnyi Balázs

Jelmeztervező: Velich Rita

A jelmeztervező asszisztense: Cristina Grigoraş

Korrepetitor: Cserkész Emese

Zongorakíséret: Várhelyi Attila

Ügyelő: Csomós Tünde Timea

Súgó: Gazda Szende

 

A Tamási Áron Színház vezetősége felhívja a közönség figyelmét, hogy a szilveszter esti előadás szabadelőadás. A Tamási Áron bemutató-bérletes nézők január 3-án tekinthetik meg bérletben az Illatszertár című előadást. 

süti beállítások módosítása