Januárban Liliomfi a Nemzeti Táncszínház színpadán

Szigligeti Ede Liliomfi című művének táncszínpadi adaptációjával tér vissza a Nemzeti Táncszínházba Román Sándor társulata, az ExperiDance. Az eredeti mű szövegkönyve azonban csak a kiindulási alapot jelentette az alkotók számára egy különleges, új, mai Liliomfi megteremtéséhez.

Csak a Nemzeti Táncszínházban lesz látható az ExperiDance új produkciója, amelynek premierjét január 15-én tartják. A történetet, amely most a Várban éled újjá, legtöbben az 1954-es, Makk Károly által rendezett filmből ismerik, Darvas Iván főszereplésével.

Az előadásban a szerelem a főszereplő, de nem az egyetlen. Az ExperiDance Liliomfiját egy kérdés űzi, hajtja: a forradalmár-művész a saját tehetségével fel tudja-e rázni az őt körülvevő, tespedt, megfáradt, gondjai súlyától tudatát vesztett, elbutult világot, s ebben a küzdelemben talál-e társat magának? Társat, aki nem csak szótlan múzsa, hanem maga is alkotó ember.

roman_sandor

Román Sándor (fotó: port.hu)

Liliomfi és színházi társulata egy álmos, vidéki kisvárosba érkezik, ahol csak egy dolog történik, a Semmi. Ami összetartja még a város falait, az a gyűlölet, a félelem és a lustaság. Ebben a világban készülnek előadást tartani a színészek. Az előadásuk, mely a darabbeli nézőket is megpróbálja bevonni az alkotásba, felkavarja a városlakók érzelmeit és természetesen megdobogtatja a női szíveket is.
Ez alkalommal is Román Sándorral dolgozik Meskó Zsolt író-filmrendező, aki az előadás "mozgáskönyvét" készítette.
Januárban az előadás három alkalommal lesz látható a Nemzeti Táncszínház színpadán, legközelebb februárban lesz repertoáron a mű.

süti beállítások módosítása