Pásztor Erzsi Győrben játszik

Megtartották a következő nagyszínházi premier olvasópróbáját a Győri Nemzeti Színházban, Háy János A Gézagyerek című színjátékát január 28-án mutatják be Forgács Péter  rendezésében. A készülő produkció egyik főszerepére Pásztor Erzsit kérte fel a rendező. 

A szereplők nagy tisztelettel fogadták a művésznőt, aki közvetlenségével, kedvességével már az olvasópróba első perceiben elnyerte mindenki bizalmát.

A Gézagyerekről

Háy János a kortárs magyar irodalom tudatos írója. Szinte minden bekezdése másképpen végződik, mint várnánk, mint az a hagyománnyal a fejünkbe épült. Hőse, a Gézagyerek egy falusi kőfejtőben dolgozó autista srác, akinek egész nap nincs más dolga, mint figyelni. Várja, hogy beavatkozhasson, megnyomhassa a piros gombot, mellyel leállítaná a gépsort - de nincs hiba, nem jön a hiba. Mit lehet ilyenkor tenni? Talán maga csináljon? Kemény kérdés ez. Megbecsülik a munkáját, szeretik, sőt, a helyi kocsma veteránjai, a kőfejtő régi iparosai is befogadják maguk közé. Hogy ez előny-e vagy hátrány, az már más kérdés. Szeretnék azt hinni, a Gézagyerek a hiba. De lehet, hogy ők. Mivel azonban soha nem történik semmi, a fiú a kezdeti lelkesedés után egyre rosszabbul érzi magát. Esténként megpróbál elvegyülni a közösség férfitagjainak társaságában, de „hibás” volta és a humorérzék teljes hiánya tragédiába sodorja.

pasztorPásztor Erzsi és Posonyi Takács László az olvasópróbán (Fotó: Fehér Alexandra)

Szereplők:

Posonyi Takács László, Pásztor Erzsi, Török András, Rupnik Károly, Ungvári István, Áts Gyula, Szikra József, Janisch Éva, Bende Ildikó, Koppány Zoltán, Bátyai Éva

 

Kapcsolódó cikk:

"A színésznő az, aki tanul, majd hozzátanul, aztán hozzá él, és szépen hozzá is hal" - vallja Pásztor Erzsi Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművész, érdemes művész, az ország Janka nénije. A ...»


süti beállítások módosítása