Újévköszöntő operával és operettel

Erkel, Brahms és Vukán szerzeményei szerepelnek a Budapesti Vonósok újévi koncertjének műsorán, a Budapesti Operettszínház pedig zenés utazásra hívja a közönséget január elsején.

A Budapesti Vonósok és Berkes Kálmán hagyományos újévi hangversenye könnyed programot kínál január elsején délután a Corinthia Grand Hotel Royal báltermében. A műsoron népszerű klasszikus és magyar vonatkozású keringők és táncok szerepelnek - közölte az MTI-vel az együttes munkatársa, Biróné Kapsza Ágnes
A hangverseny szólistája Berkes Kálmán klarinétművész, aki a zenekart karmesterként is vezeti. A koncert nemcsak a komolyzene szerelmeseinek ígér kikapcsolódást, Erkel Hunyadi László című operájának palotása után például Kreisler Kis bécsi indulója hangzik el. Brahms Ötödik és Hatodik Magyar tánca után Joplin, Piazzola muzsikája, végül Vukán György Három bagatellje szólal meg. 

operettszinhaz

A Budapesti Operettszínház évköszöntő gáláján részletek hangzanak el A csárdáskirálynőből, A denevérből, A víg özvegyből, A mosoly országából, a Mágnás Miskából, a Lili bárónőből, a Marica grófnőből, a Cigányszerelemből, illetve a Miss Saigon, illetve a Rómeó és Júlia című musicalből - részletezte a színház sajtófőnöke, Ferenczi Orsolya
Közreműködnek az együttes fiatal és befutott művészei: Bordás Barbara, Dolhai Attila, Janza Kata, Kalocsai Zsuzsa, Kékkovács Mara, Lukács Anita, Oszvald Marika, Peller Károly, Szabó Dávid, Szabó P. Szilveszter, Vadász Zsolt, Vágó Zsuzsi, és a Budapesti Operettszínház Balettkara. A teátrum zenekarát Makláry László vezényli.

süti beállítások módosítása