A megye vállalja az egri színházak adósságát

Az átadás-átvétel nem okoz majd gondot a színházak működésében - jelentette ki a Gárdonyi Géza Színház és a Harlekin Bábszínház városi átvétele kapcsán Habis László polgármester. 

A városháza közleményt adott ki a színházak átvétele kapcsán, melyben tudatja: a színházművészeti tevékenység hosszú távú fenntarthatósága érdekében a megyeszékhely a két színház 61 millió 657 ezer Ft tartozás-állományát átvállalja. A 2011/12-es színházi évad hátralévő produkcióinak kiadásaira elsősorban a színház "címkézett" támogatásai szolgálnak fedezetül. Az önkormányzat - 2012. január 1-től hatályos - átmeneti gazdálkodásról szóló rendelete immár kiterjed aszínházakra is. Erre a lépésre a takarékos és hatékony gazdálkodás, a tartozások rendezése, valamint a céljellegű támogatások felhasználása érdekében is szükség van. Megfogalmazódott annak igénye, hogy az átadás-átvétel időpontjában fennálló szállítói tartozások rendezése állami források igénybe vétele útján történjen.

gardonyi2

(forrás: Gárdonyi Színház)

A megállapodás értelmében az átadás-átvétel időpontjában használt ingatlanokat és ingó vagyontárgyakat Eger önkormányzata 2012. január 1-i fordulónappal térítésmentesen veszi át a megyétől. Az érintett ingatlanok között van a Gárdonyi Géza Színház Hatvani kapu tér 4. szám alatti főépülete, az Árpád úti színészház és a Trinitárius utcában található műhely, valamint a Harlekin Bábszínház Hibay K. utcai bérlakásai.

Az elfogadott megállapodás alapján a vagyon tényleges átadása jegyzőkönyv felvételével történik, a megállapodás megkötését követő egy héten belül, de legkorábban 2012. január 4-én. Az átadás-átvételi eljárás levezetője a megyei főjegyző és Eger Megyei Jogú Város jegyzője.
Az átadás-átvételi megállapodás alapjául a Heves Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke által hitelesített vagyonleltár szolgál.

Forrás: Heves megyei Hírlap

süti beállítások módosítása