Hogy indul az év a Nemzetiben?

A Nemzeti Színház és a Danubia Zenekar közös hangversenysorozata januárban, február elején pedig két bemutató, A tanítónő és a Náthán gyermekei várja a budapesti Nemzeti Színház közönségét.

Az előző évi sikerek után folytatódik a Nemzeti Színház és a Danubia Zenekar közös hangversenysorozata, amelynek 2012-es első állomásán, január 21-én a muzsikusok Latin-Amerikába kalauzolják a nézőket – olvasható a színház  közleményében.

 

Mint írják, február elején két bemutatót tart a Nemzeti Színház. A nagyszínpadon Bródy Sándor A tanítónő című klasszikus színművét Novák Eszter rendezi, a premier február 3-án lesz. Tóth Flóra szerepében egy fiatal egyetemista, Szilágyi Csenge debütál. „A vidéki kisvárosba érkező fiatal, kezdő tanítónő küzdelme a röghöz kötött helyi elöljáróságok csökött élet- és világszemléletével meglepően ismerős ma is” – áll az előadás ismertetőjében.

nemzeti

A Gobbi Hilda Színpadon február 4-én Ulrich Hub Náthán gyermekei című művét mutatják be Gigor Attila rendezésében, Kulka János főszereplésével. A 12 és 16 éves kor között ajánlott ifjúsági előadás a bibliai Náthán és családja történetét próbálja közérthetően, a fiatalok számára megragadhatóan előadni.

 

A Náthán gyermekei Lessing Bölcs Náthánjának újrafogalmazása. Egy 21. századi mese a vallási tolerancia, az emberség mellett. Az 1963-ban született Ulrich Hub sokoldalú művész: színházi szerző, prózaíró, forgatókönyvíró, színész és rendező. Németországban 2009-ben az évad legjobb gyermek- és ifjúsági darabjának járó díjjal tüntették ki – olvasható a színház közleményében. Mint írják, az ifjúsági előadáshoz drámapedagógiai foglalkozás is kapcsolódik.

 

A Nemzeti Színház alkotói, munkatársai kíváncsiak arra, hogy közönségük mit gondol eddigi munkájukról, ezért az interneten és a színházban nemrégiben közzétettek egy kérdőívet, hogy képet kaphassanak eredményeikről.

 

Újévi akciójuk keretében a január 2. és január 8. között a teátrum januári előadásaira vásárolt két vagy több jegyből 30% kedvezményt adnak. A kedvezmény személyes vásárláskor - a színház pénztárában és az Andrássy úti jegyirodában- illetve a honlapon történő vásárláskor érvényesíthető!

 

Előzetes bejelentkezés alapján (min. egy héttel előbb), 15- 50 fős csoportok számára szerveznek vezetéses látogatásokat. A színházlátogatás időpontját mindig a színház próbarendjéhez igazítják. A látogatás díja 500 Ft személyenként, diákoknak és nyugdíjasoknak 300 Ft. Jelentkezni írásban, az alábbi elérhetőségek valamelyikén lehet. E-mail: latogatas@nemzetiszinhaz.hu

süti beállítások módosítása