Janza Kata készül az Újévi Gálára

Janza Kata nagy boldogságban, családjával ünnepelte a karácsonyt, de örült annak is, hogy december 26-án már legkedvesebb szerepét, Mrs. Danverst alakíthatta a Rebeccában. Közben pedig készül az Újévi Operett Gálára, valamint következő premierjére, a Veled, Uram! című rockoperára.

Szilveszterkor is több helyen lép fel a színésznő, majd január 1-jén a Budapesti Operettszínház Újévi Gálájában is látható lesz - musicalszámok mellett az egyik legnagyobb operett-slágert, a Cintányéros, cudar világot énekli-táncolja Peller Károllyal. Majd rögtön utána egy nehéz, de sok szépséggel teli próbafolyamat vár rá. Annál is inkább, mert a Veled, Uram! című rockoperából, tíz évvel az ősbemutató után, Szörényi Levente és Bródy János az Operettszínház számára készít új változatot. Janza Kata az előadásban, ami március 30-ától látható a Thália Színházban, Ilont, Vászoly feleségét alakítja majd. "Nagyon szeretem az operetteket és a musicaleket, sokat is éneklek mindkét műfajból, de Szörényi Levente dalait előadni különlegesség lesz mindannyiunknak, hiszen saját stílusa gyakorlatilag külön helyet foglal el a XXI. századi könnyűzene irodalmában. Rockoperáról van szó, ami már csak történelmi témája miatt is közel áll hozzám. S bár még az olvasópróbára most kerül sor, de úgy tudom, hogy a szerzőpáros plusz dalokat írt a darabba, s maga a mű is teljesen új, filmszerű-jelleget kapott" - mondja a készülő előadásról Janza Kata. Hozzátette, azért is örül, hogy benne lesz a tavaszi premierben, mert például együtt játszhat Sasvári Sándorral és Feke Pállal is, velük nem sűrűn lép együtt színpadra.

janza_kata

Az egész országban népszerű színész- énekesnőre sok feladat vár tehát a jövőben - cáfolta is a bulvársajtóban a napokban megjelent találgatásokat, miszerint elhagyná második otthonát, a Budapesti Operettszínházat. "Szó sincs erről! Meghallgatásokon valóban voltam, a színészi lét gyakorlatilag megköveteli, hogy állandóan megmérettessük magunkat. Ráadásul erre a castingra meghívtak, tehát illetlenség lett volna nem megjelenni. Egyébként pedig több kollégám, például Feke Pál, Polyák Lilla vagy Homonnay Zsolt is fellép más teátrumokban, de hűségesek az Operetthez is. Én is ide tartozom!"


VER_0100Fotó a 2011-es Újévi Gáláról

Remélhetőleg a közeljövőben lesz ideje a pihenésre is Janza Katának. "Ha este lefekszem, szívesen olvasok, de hamar elalszom. A társasjáték viszont teljesen kikapcsol, legyen szó felnőttek csatájáról egy jó scrabble során, vagy Samuval és Jankával valami gyerekjátékot játszva. Ezek is csak jobban összehoznak minket!" - meséli a színésznő.

 

Kapcsolódó cikk: Újévi Operett Gála a Budapesti Operettszínházban

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása