Leglegek - 2011 a Színház.hu-n

Cikkünkben összegeztük, kit kedveltek a legjobban olvasóink 2011-ben, melyek voltak a legérdekesebb kommentek, legnépszerűbb cikkek, melyek bizonyultak a legkülönösebb keresőszónak és a nagyvilágból is kiválasztottunk néhány hírt, amelyet a színházi események mellett fontosnak tartunk. Boldog új évet kívánunk kedves olvasó!

szillead

Lényeges hírek a nagyvilágból 2011-ben

Rekordszámú telefonhívást fogadtak mikulásügyben az Észak-amerikai Légtérvédelmi Parancsnokság (NORAD) önkéntesei - December 24-én délután volt olyan óra, hogy 8 ezer gyerek hívását válaszolták meg. A legtöbb gyerek a mikulás hollétéről érdeklődött. Az önkéntes válaszolók között volt Michelle Obama, az Egyesült Államok elnökének felesége, aki már tavaly is besegített. A légtérvédelmi parancsnokság 1955 óta tájékoztatja a gyerekeket mikulásügyben. A hagyományt egy félreértés teremtette: 65 esztendeje a Colorado Springs című újság arra buzdította a gyerekeket, hívják forródróton a mikulást, amihez azonban véletlenül téves számot adott meg: a NORAD elődjének számító intézményét. 

Hamarosan kihunynak a fények Párizsban - július 1-jétől hajnali egy és hat óra között ki kell kapcsolni az üzletek világítását a francia fővárosban.

Az így megspórolt energiamennyiség összesen 260 ezer háztartás éves fogyasztásának felel meg.

Sípálya éjszakára és szerelmespároknak a Mátrában – Kiépült a szezon elejére a leghosszabb hazai éjszakai pályarendszer a mátraszentistváni Síparkban, a hóágyúzásnak köszönhetően pedig december 26-tól százezer négyzetméternyi hófelület áll a síelők rendelkezésére. Egyúttal kialakítottak egy új utat is, amelyet kifejezetten a szerelmespároknak ajánlanak.

Koala sétált be egy bárba, aztán elaludt - Az állat a queenslandi Magnetic Islanden álló Marlin bárba tért be, ahol miután szétnézett, felmászott a pultnál lévő keresztrúdra. Kevin Martin, a bár csaposa elmondta, ezután a koala átkarolta a tetőgerendát, és elszundított.

Ötvenfontosokat dugdosott a bevásárlók kosaraiba a "civil" mikulás Londonban -  Ötvenfontos - 15 ezer forintos - bankjegyeket dugdosott borítékba rejtve és hozzá levélkét mellékelve egy férfi egy boltban vevők kosaraiba jótékonyságból Nagy-Britanniában. 

szlead

Legnépszerűbb színész és színésznő oldalunkon:

Hegyi Barbara, Mácsai Pál és Alföldi Róbert versenyben

Az 5 legérdekesebb komment

1. "Azért kicsit kételkedem még Bodó K. Attila szavain, még akkor is, ha Ő személyesen a Bodó család mohács után Erdélybe került ágának egyenes leszármazottja, talán karatnai Bodó János Küküllő vármegyei ügyvéd, vagy mezőpaniti Bodó Mózes szászrégeni bíró dédunokája? Ő már csak tudja, hogy lesz vagy nem új pályázat..., nem igaz? A Síp utcai zöldséges fia'

2. "Lelkiismereti kérdés, hogy egy alkalmazott, legyen akár művészeti, akár technikai munkatársként a színház tagja, egy szélsőjobbos ideológia képviseletét, terjesztését vállaló színházi programban részt akar-e venni vagy sem. Amennyiben nem, akkor lelkiismereti okokból ott kell hagynia a munkahelyét. Tehát indirekt módon - a válság kellős közepén - utcára küldenek, vagy saját elvi elköteleződéseinek megtagadására kényszerítenek minden olyan Új Színházast, aki a programjukkal nem ért egyet. Ez viszont jogi sík, hiszen a lelkiismereti szabadság megsértése alkotmányba ütköző cselekedet, így az is, ha bárkit saját meggyőződésével nem egyező gondolatok kinyilvánítására kényszerítenek akár indirekt, akár közvetlen módon. Mármint ha valóban jogállamban élünk".

3. "Kutúrkampfolni csak pontosan, szépen, ahogy csillag megy az égen..."

4. "Ég a város, ég a ház is... remek kis kánon".

5. "Szerintem a komoly dolgok nem erre a fórumra valók".

A legkülönösebb keresőszavak, amelyekkel eljutottak a Színház.hu-ra 2011-ben

1. bodó viktor szerény

2. thespis kordéja
3. egri csillagok vajon miért ez a könyv cime?
4. székelyudvarhely kornyeken kis teheneket keresek
5. a gumitestű konferanszié
6. nagy ervin szeme
7. régi férfi sztárfotók
8. maharadzsanéniék
9. ki a primadonna
10. dörner györgy simogatás
szilveszterlead

Legnépszerűbb cikkeink (egy témából egyet választottunk):

Új Színház-ügy: Megszólal Gáspár Sándor

A Színház.hu interjúsorozatában az Új Színház színészeivel beszélget arról, hogy vélekednek az elmúlt időszak történéseiről. Gáspár Sándor is nyilatkozott. Dörner Györggyel egyetemi osztálytársak voltatok, ...»

Nem vagyok egy állatszelidítő

... rektor vagy.   Ascher Tamás: Más egy intézményt rendben tartani. Nem vagyok egy állatszelidítő, tehát ahhoz, hogy egy állandó izgalomtól felkorbácsolt, ambíciókkal teli bugyorban én ostorral álljak ...»

Ez nem egy tiszta játék - Őze Áron a József Attila Színházról

... amikor valaki a szándékait nem vállalja fel, amikor hitegetés zajlik. A József Attila Színház esetében is ez történt. Ez nem volt egy tiszta játék. A főváros közlése szerint Nemcsák pályázata pénzügyileg ...»

Molnár Piroska a Nemzet Színésze

Komlós Juci, a Nemzet Színésze halálával hatalmas űrt hagyott szerettei, barátai és rajongói körében. Helyébe olyan művész kerülhetett, aki betöltötte a 62. életévét, 40 évet a színészi pályán vagy ...»

 

 


süti beállítások módosítása