Ilja próféta Sepsiszentgyörgyön

A 2011-es Szent György Napok színházi kínálatának nyitóelőadása a Tamási Áron Színház Ilja próféta című produkciója lesz, melyet május 1-én, vasárnap este 18 órától tekinthetnek meg az érdeklődők a színház Kamaratermében, Bocsárdi László rendezésében.

Ilja próféta Sepsiszentgyörgyön Tovább

XX. Szent György Napok

Vasárnap kezdődik Sepsiszentgyörgyön az Erdély legnagyobb városünnepeként számon tartott Szent György Napok rendezvénysorozata.

XX. Szent György Napok Tovább

Operett gála a Regensburgi Színházban

Májusban a miskolci színház operett gálája mutatkozik be a Regensburgi Színházban. Sokfelé népszerűsítette már színházunk ezt a könnyed, ám igényes műfajt, legutóbb 2010 novemberében, Izraelben, majd a következő hónapban Miskolcon is látható volt a gála.

Operett gála a Regensburgi Színházban Tovább

115 éves a Vígszínház

Május elsején 115 éves a Vígszínház! A Víg hajója 115 éve új és új partokat hódít meg. Tartsanak velünk továbbra is, utazzunk együtt jövőre is!

115 éves a Vígszínház Tovább

40 évvel ezelőtti interjú Molnár Piroskával

Molnár Piroskát a napokban megválasztották a Nemzet Színészének. Több mint negyven évvel ezelőtt készült vele egy beszélgetés, amikor mint pályakezdő színésznőt kérdezték az indulásáról, a  főiskolás éveiről, a terveiről és a reményeiről. Az interjút, amelyet Ibrányi Tóth Béla készített és…

40 évvel ezelőtti interjú Molnár Piroskával Tovább

Majális Szombathelyen

A szombathelyi Weöres Sándor Színház előtt 15 órától számos családi program, a színházban Devecsery László mesejátéka, Bodrogi Gyula főzős-beszélgetős estje és Fekete Lindával a Rio Brasil koncertje vár mindenkit, aki velük tölti május első vasárnapját.

Majális Szombathelyen Tovább

A Nemzetközi Tánc Tanács üzenete

A természethez való visszatérésre, a tánc világnapjának a szabadban való ünneplésére szólít fel világnapi üzenetében az UNESCO központjában működő Nemzetközi Tánc Tanács (CID) elnöke, Alkis Raftis.

A Nemzetközi Tánc Tanács üzenete Tovább

Az évad alkotója lett Frenák

A tánc világnapja alkalmából idén is odaítélték a szakma elismeréseit: az évad legjobb alkotója Frenák Pál lett, életműdíjjal id. Nagy Zoltán táncművészt, balettmestert, a Magyar Nemzeti Balett tagját és Tóth Sándor táncművészt, koreográfust, a Pécsi Balett alapító tagját, későbbi igazgatóját…

Az évad alkotója lett Frenák Tovább

Meghalt Zolnay Zsuzsa

Életének 80. évében csütörtökön elhunyt Básti Lajosné Zolnay Zsuzsa Jászai Mari-díjas színművész, a NemzetiSzínház örökös tagja - közölte a színész családja, a Pesti Magyar Színház és a Nemzeti Színház.

Meghalt Zolnay Zsuzsa Tovább

A duende, a tánc és a 80 éves asszony

“A tánc azt dicsőíti, ami emberivé tesz bennünket” – írta Tánc Világnapi üzenetében Anne Teresa De Keersmaeker, aki úgy véli a táncon keresztül a legelvontabb gondolatoknak adunk testet, mindannak, amit nem tudunk megnevezni. De vajon mi kell ahhoz, hogy a megnevezhetetlent valóban átadja a táncos,…

A duende, a tánc és a 80 éves asszony Tovább

Premier a kassai Thália Színházban

Pesten, a Józsefvárosban, a Nagytemplom utcában Katóka ünneplésére készül a háznép. Katóka, teljes nevén Pünkösdi Kató, ugyanis színinövendék és éppen előadása volt a színházban, ahol a Csókos asszony című operett címszerepét játszotta.

Premier a kassai Thália Színházban Tovább

Dilettánsok a Katonában

Egy különös regény, Gustave Flaubert Bouvard és Pécuchet című művének színpadi adaptációját mutatja be Dilettánsok címmel pénteken a Katona József Színház. A darab rendezője Ascher Tamás, akivel hamarosan interjút közlünk a Színház.hu-n.

Dilettánsok a Katonában Tovább

KULT-TÚRA 2011

Április 29-én és 30-án hét fesztivál hét felől érkezik a Bárka Színházba, hogy megmutassák magukat a fővárosi kultúrakedvelő közönségnek. A két napos bemutató programját a hét fesztivál szervezői közösen állították össze a saját fesztiváljaikra jellemző elemekből.

KULT-TÚRA 2011 Tovább

Találkozik az opera a facebook-generációval?

A magyar operajátszás kérdéseiről rendeztek fórumot az Operaházban. Olyan szakemberek beszéltek a jelenről és a lehetséges jövőről, akik valamilyen módon érdekeltek a kérdésben, így a Művészetek Palotája, a Szegedi Nemzeti Színház vagy a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál vezetője.

Találkozik az opera a facebook-generációval? Tovább
süti beállítások módosítása