Vidnyánszky: 5 színháznak nemzeti státuszt!

Öt nagy vidéki színház kapjon Nemzeti státuszt, ez is legyen része a készülő új színház törvénynek - ezt javasolja a Magyar Teátrumi Társaság. A szervezet vasárnap tart közgyűlést a Vidéki Színházigazgatók Egyesületével együtt e témában. Emellett újabb tagok felvételéről is döntenek.

Vidnyánszky: 5 színháznak nemzeti státuszt! Tovább

Bárdy Györgyöt köszöntötte a Vígszínház

"A közönségnek azt üzenném, hogy tartsák meg továbbra is szeretetükben a Vígszínházat. Legyen számukra is olyan ünnep a vígszínházi jelenlét, mint amilyen nekünk, nekem a mai napi" - mondta Bárdy György színművész, akit 90. születésnapja alkalmából köszöntöttek barátai és kollégái a Vígszínházban…

Bárdy Györgyöt köszöntötte a Vígszínház Tovább

Nagy a várakozás Avignonban

Kényes politikai darab, több híres rendező és sok tánc - így összegezhető a nyári Avignoni Színházi Fesztivál programja. A francia városban július 6. és 26. között több mint 30 színházi és táncelőadást láthat a közönség.

Nagy a várakozás Avignonban Tovább

Megvan az új Dömötör-díjas

Átadták a szegedi színházi élet szakmai elismeréseit, a Dömötör-díjakat szombaton este, az idei életműdíjas Pál Tamás karnagy lett. A Liszt Ferenc-díjas kiváló művész fél évszázados pályája során elsősorban operakarmesterként vált a hazai és nemzetközi zenei élet kiemelkedő alakjává, emellett…

Megvan az új Dömötör-díjas Tovább

Május utolsó vasárnapja a gyerkőcöké!

Magyarországon 1931-től ünnepeljük a kicsiket, először még Gyermek Hétnek hívták a jeles eseményt, de 1950 óta már csak egy napos, és május utolsó vasárnapján tartjuk. A fővárosban, vidéken és a határontúl számos színház készül különleges programokkal és kedvezményekkel. Ezekből készített a…

Május utolsó vasárnapja a gyerkőcöké! Tovább

Néhány nap alatt tizenkétezer operabérlet kelt el

Több mint tizenkétezer bérletet adott el a Magyar Állami Operaház a bérletárusítás első nyolc napján. A következő évad kínálatában újra megjelentek a legnépszerűbb operaszerzők művei, emellett zenei különlegességekkel várják a közönséget.

Néhány nap alatt tizenkétezer operabérlet kelt el Tovább

A hárpia megzabolázása

Május végén bemutatót tartanak a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művészei William Shakespeare A makrancos hölgy avagy a hárpia megzabolása című vígjátékával, amely az évad utolsó bérletes előadása.

A hárpia megzabolázása Tovább

Karinthy hazatalálása

Mátyássy Áron tévéfilmje érdekes koncepciójú irodalmi adaptáció, amely Karinthy két alapművét egymásba dolgozva egy belső utazás története: a felnőttlélek visszatalálása a gyerekkorhoz.

Karinthy hazatalálása Tovább

Forgács Péter lett a győri igazgató

A győri színházigazgatói pályázatot március végén írták ki, miután Nagy Viktor szerződését közös megegyezéssel felbontotta a város. Borkai Zsolt polgármester akkor arról beszélt, hogy Győr kedveltebb színházat akar, és a város Naggyal "nem volt egy hullámhosszon a műsortervezés szempontjából". Most,…

Forgács Péter lett a győri igazgató Tovább

Állva ünnepelték a Romlás színészeit

Bartis Attila drámájával, a Romlással szerepel a Vígszínház a szlovéniai Lendván a Magyar Színház- és Hangversenyteremben, a Makovecz Imre tervezte házban, a város főterén szombaton.

Állva ünnepelték a Romlás színészeit Tovább

Az Ibusár is elbúcsúzott

A Budapesti Operettszínházban több mint két év után intett búcsút a társulat Parti-Nagy Lajos Ibusárjának. Az utolsó előadás apropóján kérdeztük a két főszereplőt, milyen érzésekkel "temették" a darabot.

Az Ibusár is elbúcsúzott Tovább

750 aláírás Barta Dóráért

Mintegy 750 aláírást gyűjtöttek össze színházkedvelő civilek Egerben a Barta Dóra által vezetett tánccsoport további működtetésének biztosítása érdekében - tájékoztatta a szervezők nevében Vass Vera. A civilek azt követőn határoztak a támogató szignók gyűjtéséről, hogy az egri Gárdonyi Géza…

750 aláírás Barta Dóráért Tovább

További milliárdok hiányoznak a Latinovits színházhoz

Legalább egymilliárd forint kellene a debreceni Fórum épületében található, Latinovits néven emlegetett színház befejezéséhez – mondta Somogyi Béla alpolgármester szerdán, a Csokonai Színház új évadának műsortervét ismertető sajtótájékoztatón. Lapszemle.

További milliárdok hiányoznak a Latinovits színházhoz Tovább
süti beállítások módosítása