Gershwin-est az Operettszínházban

Az előző évadban hatalmas sikert aratott kortárs opera, a Mario és a varázsló a 2011/2012-es szezonban egy sztárokat felvonultató, különleges Gershwin-esttel együtt tekinthető meg, mindössze 3 alkalommal januárban.

Opera a Budapesti Operettszínházban! A Mario és a varázsló azon kevés kortárs magyar zeneművek egyike, melyek kül- és belföldön egyaránt sikeresek. Vajda János darabja az irodalmi Nobel-díjas Thomas Mann 1930-ban írott műve alapján készült, melynek alaphelyzete az író családi nyaralása egy kis olasz üdülőfaluban. Itt tartja előadását Cipolla, a mutatványos, aki testi hibája miatt alkalmatlan a katonai szolgálatra, így a front helyett az olasz városokat járja produkciójával. Ördögi megjelenése, fizikai torzsága hipnotizőri képességekkel és belső démonokkal párosul: megszabadítja saját akaratától, miközben ösztönlénnyé csupaszítja, és megalázó helyzetbe hozza "áldozatait".

VER_2288

Különös, izgalmas és felkavaró előadás készült KERO® rendezésében az előző évadban, melynek zenéje különböző stílusok szokatlan keverékéből áll össze. Az egyszerre szürreális és dallamos muzsika, valamint Bókkon Gábor végkifejletre kihegyezett librettója remek lehetőség, hogy Cipolla szerepében Szabó P. Szilveszter hipnotizálja a színpadon játszókat és a nézőtéren ülőket egyaránt... "Nagyon furcsa, érdekes és izgalmas az előadás menete, ami ránk, szereplőkre fantasztikusan hat. A zene nem egyszerű, olyan, mint egy matematikai rendszer. Tulajdonképpen egy másik dimenzióba kerül az egész társulat a színpadon. Ez a mentalitás érződik a nézők felé is: ők biztos, hogy elsősorban nem a játékot látják, a bohóc, a mentalista, a számmisztikában igencsak topon lévő Cipollát, hanem azt veszik észre, hogy tulajdonképpen ott ülnek a lakókocsi körül és őket is hatalma alá kerítette a mágus. Az operában láthatjuk, hogy különböző embertípusok hogy válnak áldozattá, közben megnőtt Mario szerepe, s kiderül, hogyan lesz általa áldozattá maga Cipolla, amire nem számít..." - nyilatkozta szerepéről Szabó P. Szilveszter, aki mellett látható még a színpadon Marioként Szabó Dávid, valamint Farkasréti Mária, Dézsy Szabó Gábor, Petróczi Gábor és Szegedi Andor, illetve Musical Együttesünk is. Karmester: Somogyi-Tóth Dániel.

Beachboy4_DW_Kultu_1202830s

A már hatalmas kritikai- és közönségsikert aratott kortárs opera a 2011/2012-es szezonban egy sztárokat felvonultató, különleges Gershwin-esttel együtt tekinthető meg, melyben színpadra lép operaénekes, operett- és musicalsztár egyaránt! A legkiválóbb előadók - például Cser Krisztán, Frankó Tünde, Kerényi Miklós Máté, Szendy Szilvi, Szabó P. Szilveszter, Vadász Zsolt, Fischl Mónika, Szabó Dávid, Vágó Bernadett és Szulák Andrea/Náray Erika - szólaltatják tehát meg a többi között a Porgy és Bess, illetve a Crazy for You legismertebb dallamait. Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra pedig egy igazi show-összeállítással kedveskedik a nézőknek. Látványos produkció készült tehát Lőcsei Jenő koreográfiáival, Makláry László dirigálásában, melyben az Ének- és Balettkar is közreműködik. A rendező: KERO®.

Előadások:

2012. 01. 13. 19:00

2012. 01. 14. 19:00

2012. 01. 15. 19:00

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása