Lovasiék viszik ezután a pécsi Urániát - színház is lesz

Januártól öt éven keresztül a Star Borz Kft. üzemelteti a pécsi Uránia Mozit, havi nettó 400 ezer forintos bérleti díj fejében. Többek közt Lovasi Andrást is soraiban tudó cég ügyvezetője, Kálocz Tamás a Pécsi Újság.hu-nak azt mondta: többfunkciós szórakozóhelyet álmodtak meg, ahol koncertek, filmvetítések, játszóház és színházi előadások is lesznek. A mozis székek helyett pedig jönnek a kanapék.  

A Pécsi Újság cikkét idézzük: 

A februári újranyitásra alaposan átalakul a pécsi Uránia Mozi, de nem csak az épület, a programkínálat is ráncfelvarrás előtt áll.
- A nagyterem földszintjéről kikerülnek a székek, és ott egy koncert- és tánctermet alakítunk ki. Nyilván filmeket is vetítünk majd, melyeket a tervek szerint kanapéról, családias hangulatban nézhetnek ezentúl a vendégek - tudtuk meg Kálocz Tamástól, a baksai székhelyű Star Borz Kft. ügyvezetőjétől. A Fishing on Orfű Fesztivál szervezőgárdájában is oszlopos tagnak számító fiatalember hozzátette: az Urániából olyan helyet hoznak létre, ahol „ugyanúgy elfér egy Kiscsillag-koncert, mint egy színházi előadás vagy éppen egy filmszemle".
Hogy az utolsóként említett eseményre is alkalmas legyen a filmszínház, a leszerelt székeket nem adják el, így azok, ha a helyzet azt kívánja, visszakerülhetnek a nagyterembe.
urania- Terveink szerint minden nap más jellegű filmvetítés lesz, de tematikus heteket is tervezünk. A vasárnapokra például játszóházat álmodtunk meg, rajzfilm-vetítéssel. Elképzelhető, hogy valamelyik nap csak angol nyelvű alkotások kerülnek a vászonra, hogy a külföldi egyetemi hallgatókat is becsábítsuk, de tervezünk még sportvetítést, és a koncertfilmek sem maradhatnak el - vázolta az ügyvezető.

Pénteken és szombaton viszont várhatóan nem lesz film - vagy csak viszonylag korai időpontban -, hiszen ezeken a napokon koncerteket tartanak majd a teremben. Ugyanakkor jogosnak tűnik a kérdés: van-e akkora fizetőképes kereslet Pécsett, hogy a Pécsi Est Café vagy a most nyíló Zsolnay Kulturális Negyed mellett egy új profilú Uránia Mozit is fenntartson? Kálocz Tamás szerint van.

- Úgy gondolom, elég nagy a város ahhoz, hogy elférjünk egymás mellett. Persze, a jelenlegi helyzetben necces vállalkozásba kezdeni, de úgy gondolom, működőképes a koncepciónk, még úgy is, ha hozzáteszem, hogy a filmeket párszáz forintért lehet majd megnézni és az italárakat is igyekszünk alacsonyan tartani.

A tervek szerint a megújult Uránia február közepén-végén nyitja meg kapuit.

forrás: pécsiujsag.hu

süti beállítások módosítása