Az átvételről egyeztetett Dörner és Márta

Márta István, az Új Színház jelenlegi és Dörner György, a teátrum február 1-jén hivatalba lépő új igazgatója egyeztető beszélgetésen találkozott a Városházán.

Mint az MTI-nek mindketten elmondták, az átadás-átvételre február elején kerülhet sor, a márciusi program egyeztetését azonban már előbb elkezdik.

Márta István közölte, hogy a keddi egyeztető megbeszélésen, amelyet Csomós Miklós főpolgármester-helyettes irodájában tartottak, bizonyos játékszabályokban megállapodtak.

martaistvan

 

Jelenleg annak kidolgozása folyik, hogy mikor és miért jönne a színházba az új vezetés február 1-jéig - tette hozzá, megjegyezve: arra kérte őket, hogy a márciusi program egyeztetésén kívül ne jöjjenek be a színházba, hiszen az működik, a februári műsor készen van, a gazdálkodás is előkészített.
Elmondta, hogy a februári műsorban - amelyre már árulják a jegyeket - egy változtatásra tett javaslatot az új vezetés, amelyet ő nem szeretne végrehajtani. A főpolgármester-helyettes azt kérte, vizsgálják meg a műsorváltoztatás lehetőségét, de arra is rámutatott, hogy ha ennek anyagi következménye volna, nem engedélyezi - fűzte hozzá Márta István.
Mind a jelenlegi igazgató, mind Dörner György tájékoztatása szerint az átadás-átvétel február elején történik majd meg. Dörner György ugyanakkor kiemelte, hogy a márciusi műsor egyeztetését már korábban el kell kezdeni. Ehhez meg kell ismerniük a jelenlegi viszonyokat, tudniuk kell, hogy mely előadások játszhatóak tovább, és el kell dönteniük, hogy mely produkciókat tartják érdemesnek erre - hangsúlyozta Dörner György, hozzátéve, hogy az előadások nagy részét már látta.

dornergyorgy

 

Elmondta, hogy a következő személyes találkozóról Márta Istvánnal még egyeztetnek, de természetesen be fognak menni a színházba, hiszen a fenntartó kérése is az, hogy már januárban kezdje el az új vezetés a szervezési munkát.
A februári műsorral kapcsolatban még folynak a tárgyalások, ugyanis szeretnének esetleg egy már kész előadást behozni a színházba - fűzte hozzá a leendő igazgató, aki részleteket egyelőre nem akart elárulni.
Mint mondta, az idő rövidsége miatt februárra nem, ám márciusra és áprilisra már tervezik új produkciók létrehozását is: a nagyszínpadon Kodolányi János Földindulás, a kamaraszínpadon pedig Páskándi Géza Vendégség című darabját tűznék műsorra.
Az új bemutatók kapcsán csak annyit mondott el, hogy a szereposztások már nagyrészt elkészültek, és azokban a jelenlegi társulatra számít. Az évad legvégére még egy bemutatót - vagy előbemutatót - terveznek, természetesen magyar szerző művét tűznék műsorra - tette hozzá Dörner György.

 

Kapcsolódó anyag:

GÓJ MOTOROSOK AZ ÚJ SZÍNHÁZBAN - DÖRNER ISMÉT NYILATKOZOTT 

süti beállítások módosítása