Megrendezik az első magyar cirkuszfesztivált

Első alkalommal rendezik meg a Magyar Cirkuszfesztivált a Fővárosi Nagycirkuszban; az eseményen bemutatkoznak a legjobb fiatal magyar artisták, az Artistaképző jelenlegi és volt növendékei is.

cirkusz

A fesztiválon a legszínvonalasabb, új fejlesztésű hazai produkciókat láthatja a közönség január 21-22-én és 28-29-én - tájékoztatta az MTI-t közleményben az intézmény.
Az itt bemutatkozó produkciók közül öt helyet kap majd a február 2-án kezdődő 9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál versenyén is, ahol hazai és nemzetközi közönség előtt mérhetik össze tudásukat a magyar művészek 17 ország artistáinak produkciójával.
Az ötnapos Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivált hagyományosan kétévente rendezik meg.
"Budapest igazi cirkuszvárossá nőtte ki magát az elmúlt évek során, a fesztivál népszerűbb, mint valaha, és a magyar fővárosba vonzza a cirkuszt értő és szerető közönséget" - tájékoztatott a Nagycirkusz.

bpi Az eseményre Kolumbiából, Örményországból, az Egyesült Államokból, Kubából, Kanadából és Európa több országából is érkeznek artisták. A közönség 30 produkciót láthat kétféle műsorban, amelyben a cirkuszművészet legjobb akrobatái, zsonglőrjei, légtornászai, bohócai és bűvészei, valamint az elmaradhatatlan állatidomárok különleges mutatványai is szerepet kapnak.
Kilenctagú zsűri értékeli majd a produkciókat, amelyeket A és B műsorrendben tekintenek meg. A nyerteseket a Díjkiosztó Gála keretében jutalmazzák, amelynek díszvendége a Németországból érkező Semen Shuster bohóc (Hush Ma Hush) lesz. 
Sok artista karrierje kötődik ehhez a porondhoz, hiszen a világ minden tájáról érkező cirkuszigazgatók és ügynökök folyamatosan új tehetségek után kutatnak.
Akik lemaradnak a programról, február 11. és március 11. között a Fesztivál Plussz műsorban tekinthetik meg a fesztivál legjobbjait.

süti beállítások módosítása