Mindent az álarcokról - maszkkiállítás Győrben

Maszkkiállítás nyílik január közepén a győri Városi Művészeti Múzeumban – közölte az Grászli Bernadett igazgató.

A kiállítás térben és időben egymástól távol keletkezett alkotásokat hoz össze, hogy bemutassa, milyen hagyományai és különlegességei vannak a maszkkészítésnek és –használatnak. Így jól megférnek majd egymás mellett a busó kellékek, a japán nószínház és a velencei karnevál arcrejtő eszközei – jegyezte meg, hozzátéve: a rendezvény apropóját a karneváli szezon közeledte adja.

maszk Az igazgató szólt arról is: a kiállításhoz számos, elsősorban a gyerekeket megszólító interaktív program csatlakozik majd. Szavai szerint a legnagyobb érdeklődésre három gyerekfoglalkoztató esemény tarthat számot. Február 4-én a comedia dell’ arte világát idézik meg, míg két héttel később a velencei karnevál hangulatát – kapcsolódva ezzel egyébként az idén húsz éves barokk esküvő rendezvény tematikájához is. Március harmadikán pedig a busó alakoskodás hagyományait elevenítik fel a kisalföldi megyeszékhelyen.
A látogatókat január 13-tól március 31-ig várja a Maszkabál – Mindent az álarcokról című tárlat, amelyen mintegy félszáz álarcot mutatnak be.

 


A kiállításhoz kapcsolódó gyermekfoglalkozások
február 4. szombat, 10 óra: Commedia dell’arte, vagyis vásári komédia a múzeumban
február 18. szombat, 10 óra: Kirándulás a velencei karneválban
március 3. szombat, 10 óra: Busók és társaik - népi alakoskodás

süti beállítások módosítása