Nálunk is közvetítik a MET új darabját

A varázssziget című három órás darabot a főszerepekben sztárénekesekkel a múlt hét végén mutatta be a New York-i Metropolitan Opera. A ház legfrissebb produkcióját a németországi mozik, a budapesti Művészetek Palotája a The Met: Live in HD elnevezésű sorozatban január 21-én tűzi műsorra.

Az előadás, amelyet a New York Times elismeréssel méltatott valójában egy pasticcio (összeszerkesztett rövidebb-hosszabb zenedarab), zenéjét Händel, Vivaldi, Rameau, Campra, Leclair és más kortársak kompozícióiból állította össze William Christie, a barokk zene tudósa. 
Jeremy Sams készítette a librettót, amelyhez Shakespeare A vihar és A szentivánéji álom című drámájából használt fel motívumokat, a darab rendezője Phelim McDermott és Julian Crouch.

domingo

Plácido Domingo a december 28-i előadáson (fotó: Mary Altaffer/AP)

Plácido Domingo alakítja Neptunuszt, Ariel pedig Danielle de Niese, akit már élőben is láthatott a Művészetek Palotája közönsége, a William Christie vezette Les Art Florissants vendégjátékában. Sycorax szerepében a mezzo Joyce DiDonato, Prosperóként a kontratenor David Daniels, Caliban alakjában pedig Luca Pisaroni lép színre. 
A történet szerint A szentivánéji álom négy összekeveredett szerelmese szenved hajótörést egy szigeten, ahol A vihar Prosperójával és Sycoraxával keveredik természetfeletti harcba.

Forrás: MTI/AP/dpa

süti beállítások módosítása