Színházszerdát rendeznek Jordán Tamással

Az új színházi évaddal a Színházszerda is megújul. A jövőben kéthetente interaktív beszélgetésre várják a nézőket a szombathelyi Weöres Sándor Színház színészei. A tavaszi évad első vendége: Jordán Tamás.

A Színházszerdáról

A Színházszerda egy olyan kötetlen, jó hangulatú beszélgetéssorozat a szombathelyi Cafe Freiben, amely azzal a céllal indul, hogy egy színházi társalgó légkörét vigyék közelebb a helyiekhez. Január 25-től kéthetente szerdánként 17 órától 18 óráig a Weöres Sándor Színház két művésze beszélget egymással önmagáról, próbákról, előadásokról, az évadról… a színházról. A beszélgetéseket az interaktivitás jegyében tervezik. A Színházszerda nézői előre is feltehetik kérdéseiket a kavezo@kavekaland.hu e-mail címen vagy a kávézó facebook-oldalán. A helyszínen, minden asztalon lesz egy boríték, benne egy, a színház által megfogalmazott kérdéssel...

jordan

A tavaszi évad nyitóbeszélgetése Jordán Tamással / Időpont: január 18., 17.00

Helyszín: Cafe Frei, Szombathely, Uránia udvar / A belépés díjtalan.

Bemelegítésként ajánljuk a Nol-Presszó 2011-es interjúját:

 
Nol-Presszó: Mi az ember tragédiája?
Jordán Tamás: Talán az a legnagyobb, hogy múlnak az évezredek, mint Madáchnál, s nem változik az emberi természet. Föl vagyunk szerelkezve mindenféle alaptulajdonsággal: mohók vagyunk, irigyek, féltékenyek, gyávák és bosszúállók, és nem tudunk megváltozni. Ez azért óriási csapás nekünk.
Nol-Presszó: Ezekből a jelzőkből melyek igazak rád?
Jordán Tamás:
Féltékeny tudok lenni, irigy talán, bosszúálló nem. Miket mondtam még?
Nol-Presszó: Gyáva?
Jordán Tamás: Hogyne, az is tudok lenni. Az ember figyeli magát, mi az aránya a rossz meg a jó tulajdonságainak. Ha tárgyilagosan nézem is, azt mondom, több a jó tulajdonságom.
Nol-Presszó: Azt mondják, te vagy a legnagyobb álmodozó.
Jordán Tamás: Azt már nem mondják álmodozónak, ha az ember fantáziál, és ébredés után a leglényegesebbeket meg is csinálja – akár a legnagyobb értetlenkedések, hitetlenkedések közepette. A Merlin Színház alapítása fontos volt Budapest életében, a Pécsi Országos Színházi Találkozó meg a szakmáéban. Szerveztünk Csepűrágó Ünnepet, Versfesztivált, és itt a semmiből a szombathelyi színház.
Nol-Presszó: Mi történne, ha holnaptól nem volna színikritika?
Jordán Tamás: Velem semmi, picit sem hiányozna. Sajnos engem nem érdekel a színházi kritika. Rossz kimondani, de nem is olvasom.
Nol-Presszó: Hiúságból nem?
Jordán Tamás:
Hiúságból sem, mert rengetegszer igazságtalanul bántottak. De hogy őszinte legyek: nem érdekel a véleményük. Szerintem a magyar kritika színvonala legalább olyan rossz, mint a magyar színházé.
Az interjú folytatása >>

 

Kapcsolódó anyag:

Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazagatója a TV2-nak adott interjújában beszélt színháza helyzetéről, a Nemzetiről, régi idők politikájáról és álmairól. Szemléztük. Egy helyről, ...»


süti beállítások módosítása