Nádas György: Dörner Gyuri régi cimborám

Katasztrofálisnak látja az ország helyzetét Nádas György, aki a legszebb napjait idéző Új Mikroszkóp Színpad művészeti vezetőjeként továbbra is azon lesz, hogy az estékbe vidámságot varázsoljon. Lapszemle.

- Elsősorban azért vállaltam a feladatot, mert a Mikroszkóp Magyarországon, sőt egész Közép-Európában az egyetlen műhely, amely kizárólag kabaré-előadásokkal szórakoztatja a közönséget. Mi tagadás, megszállottja vagyok ennek a műfajnak és annak, hogy megmutassuk: lehet a szórakoztatást másképp is csinálni, nem csak úgy, ahogy a kereskedelmi csatornákon látni. Másfelől azért, mert úgy érzem, az a fazonigazítás, amelyen a Mikroszkóp az elmúlt időszakban átesett, szerintem jó irány - hangsúlyozta a népszerű humorista, aki társulatával "színháziasította" a hagyományos kabarét, és egyfajta komédiát adnak elő például az Őrület határán című produkciójuk során.
Nadas

(forrás: google.hu)

Nádas György még csak rövid ideje látja el az Új Mikroszkóp művészeti vezetői teendőit, a Stop.hu újságírója megjegyezte, ha mostanában színházról és kinevezésről esik szó, alighanem sokaknak egy másik György jut eszükbe...
- Lehet, hogy ezzel nagyon nem leszek szimpatikus, de azt kell mondjam, a Dörner Gyuri nekem nagyon régi cimborám, és a színművészetét nagyon nagyra értékelem. Olyannyira nagyra, hogy szerintem már rég meg kellett volna kapnia a Kossuth-díjat. Az viszont tény, hogy a hirtelen jött népszerűség után egyértelműen rálépett egy bizonyos politikai vonalra, ami miatt aztán teljesen kirekesztette magát. De nézzük meg fél év múlva, hogy mit sikerült letennie az asztalra! Azt mondom, mindenkinek meg kell adni a lehetőséget a bizonyításra.

Forrás: stop.hu / kispesti magazin

süti beállítások módosítása