Monokli - Fesztbaum Béla rendezett a Vígben

Március 16-án lesz a Monokli bemutatója a Pesti Színházban. A darabot Fesztbaum Béla rendezi. 

Ezt a tüneményes, egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató történetet Molnár Ferenc kevésbé ismert novelláiból, jeleneteiből állította össze Fesztbaum Béla, aki az előadás rendezője, sőt zeneszerzője is.

A darabról

A Monokli hol pajkos, hol elsöprően szenvedélyes férfi-nő jelenetei alatt folyamatosan ott lüktet a zsivajgó város, Budapest - minden szépségével, izgató természetével és ismerős melankóliájával. A nevettető párbeszédek között pedig ránk kacsint a bölcs, töprengő Molnár Ferenc. Nála jobban talán senki sem ismerte a századelő Budapestjét és lakóit, ami száz év alatt szinte semmit sem változott.

Az előadás bravúros szereposztással kerül színpadra. Halász Judit, Venczel Vera és Szegedi Erika partnerei: Kern András, Lukács Sándor, Harkányi Endre, Tahi Tóth László és Rajhona Ádám.

A Monokli bemutatója 2012. március 16-án lesz a Pesti Színházban.

Arról mi készül a Vígben - Fesztbaum Béla

"A Vígben készül a Lovakat lelövik, ugye? című táncmaraton, a Pesti Színházban pedig a Monokli című Molnár-ősbemutató, melyben a metsző humorú és virtuóz, elegáns Molnár mellett, remélhetőleg egy kevésbé ismert Molnár is feltűnik majd, aki lírai és groteszk hangját is hallatja a színpadon. A Víg nagy generációjának közös játéka kivételes estét ígér! De tavasszal még több izgalmas programmal várjuk a közönséget. Április 7-én, Örkény István születésének 100. évfordulója alkalmából különleges Örkény-estet láthatnak a nézők a Pesti Színházban Meddig él egy fa? címmel több fővárosi és vidéki színház művészének részvételével. Még egy fontos évfordulót ünneplünk tavasszal. 100 éve született Várkonyi Zoltán színész-rendező-igazgató is, ezért 2012 május 11., 12. és 13-án Várkonyi Napok címmel nagyszabású kiállítást, szabadtéri filmvetítéseket és beszélgetéseket szervezünk. Május 1-én pedig Vígmajálist tartunk, ilyenkor májusfát állítunk és „kiköltözünk” a Szent István körútra, hogy zenés műsorral köszöntsük a tavaszt". (forrás: Színházak Éjszakája)

süti beállítások módosítása