Hol van az a nyár – premier Tatabányán

Március 24-én mutatják be A régi nyár című operettet a Jászai Mari Színházban. A tavasz első szelével egy igazán vidám, zenés darab is érkezik a tatabányai teátrumba. A Lajtai-Békeffi operett rendezője, Peller Károly a 24ora.hu-nak mesélt.

- Önt eddig színészként ismerhette meg a közönség, miért fordult a rendezés felé?

Peller Károly: - Mindig is a színház egésze érdekelt. Gyerekként még közönségszervező is voltam. A rendezés felé egyébként a véletlen vitt, ugyanis volt öt lány az évfolyamunkon az akkori Operett Stúdióban, akik bizonytalanok voltak a vizsgadarabjukkal kapcsolatban és megkértek, hogy irányítsam, rendezzem őket. Ez volt az Apácák című előadás.

- Az Operettszínház Raktárszínházában már színre vitte Szirmai Albert A Tündérlaki lányok című operettjét, de A régi nyár lesz az első nagyszínpadi operett rendezése. Miért éppen ezt a darabot választotta?

Peller Károly: - Mindenképpen szerettem volna Kalocsai Zsuzsával rendezőként is együtt dolgozni, színészként már rengetegszer álltam vele egy színpadon. Fantasztikus művész, primadonna, gyönyörű hang és nagyon jó színésznő. Olyan darabot kerestem, amiben művészete a legtökéletesebben kiteljesedhet. A régi nyár éppen ilyen.

peller3

- Az előadás több színészével dolgozott már együtt. Hogyan választotta ki őket?

Peller Károly: - Virágh József sokszor volt partnere Kalocsai Zsuzsának, minden szempontból tökéletes párt alkotnak a színpadon. Mimóza szerepére olyan színésznőt kerestem, aki rendkívül jó komika, így nem volt kérdéses Szulák Andrea személye sem. A Dizőz című önálló estjének egyébként rendezőasszisztense voltam. Ágoston Katit tanítottam az Operett Akadémián, tudtam, hogy bájos lesz Zsuzsi szerepében. Juhász Levente nagyon tehetséges, jó hangú, fiatal színész. Az pedig, hogy Spindler Béla elfogadta felkérésünket, nagy megtiszteltetés számomra.

- Milyen a próbák hangulata?

Peller Károly: - Röviden? Rengeteg munka és vidámság. Úgy gondolom egyébként, hogy ha jó hangulatúak a próbák, majd az előadások, akkor ezt a néző is pontosan érzékeli és remekül szórakozik, élvezi a szép muzsikát, egyszerűen része lesz annak, amit operettnek nevezünk. Ha ezt sikerül elérnünk, mindent elértünk, amit a „Régi nyár" szeretne.

Forrás: 24Óra, Mudri Anna

reginyarplakat2

A régi nyár önre vár!

Ha Önnek is régi mániája végighajtani a Stefánián, vagy szívesen jönne ki Óbudára egy jó túrós csuszára, esetleg hétre várna valakit a Nemzetinél, aztán este fél nyolc után már a Horváth kertben randevúzna... és közben könnyes szemmel kérdezné a szerelemtől, „Hol van az a nyár?"... Nos, akkor A régi nyár Önre vár! Ezzel az előadással színházunk komoly hiányosságot igyekszik pótolni, mivel az utóbbi években ilyen jellegű produkciót nem láthatott a város közönsége. A darab egyértelműen uniqum az operettek világában. Az eredetileg Fedák Sárinak készült, később Honthy Hanna által diadalra vitt operett hatalmas lehetőség a mindenkori vezető primadonnák számára. Az előadásban a főszerepet az ország első primadonnája Kalocsai Zsuzsa játsza majd. A darabban olyan slágerek hangzanak el, mint a „Hol van az a nyár?", „Legyen a Horváth kertben Budán!", „A régi mániám végig hajtani a Stefánián....", "Jöjjön ki Óbudára...", "Hétre ma várom a Nemzetinél...".

süti beállítások módosítása