Ismét jeltolmáccsal látható A Hang-villa titka

Az akadálymentesítés ügye mellett elkötelezett Centrál Színház április 1-jén ismét jelnyelvi tolmácsolással tűzi műsorra interaktív gyermekdarabját, amely már tavaly novemberi premierjén is ebben a formában aratott sikert. Simon Kornél rendező az előadásba úgy építette bele a két tolmácsot, hogy a hallássérült kicsik is tökéletesen követhessék azt.

Simon Kornél, a Centrál Színház színésze A Hang-villa titka című mesedarabbal debütált rendezőként, amely színmű számos különlegességgel büszkélkedhet. Amellett, hogy a történet végét maguk a nézők alakíthatják, az alkotók a siket kicsiknek is kedveznek, hiszen a jelnyelvi tolmácsolással játszott verzió nekik is tökéletes élményt jelenthet.
Utóbbi a 90 decibel elnevezésű, országos projekt keretében jött létre, amelynek elsődleges célja, hogy minden évadban rendszeresen legyenek a hallássérülteknek szánt, akadálymentesített produkciók. A Centrál Színház több előadása is megvalósult már ebben a formában, köztük a Mégis, kinek az élete?, az ÁJLÁVJU... de jó vagy, légy más! és A mi utcánk - Avenue Q.

1k0hecyn

A Hang-villa titka szerzője a brit Alan Ayckbourn, aki 2010-ben életművéért megkapta a Tony-díjat. Mint Simon Kornél egy interjúban elárulta, a darabot Baráthy György dramaturg fedezte fel a Centrál Színház számára. A történet hőse Suzy (Andrádi Zsanett), aki egy angol kisvárosban él édesanyjával (Kovács Vanda). Apja (Schmied Zoltán) egy nap elrepült egy léggömbbel, és azóta sem tért vissza. Suzy és kutyája, Albert (Mészáros András) sokat járnak bújócskázni a szomszéd telken álló ódon, lakatlan villa parkjába, a házba azonban egy nap beköltözik a titokzatos, sötét Akusztikusz úr (Vári-Kovács Péter), aki nem szereti a zajt, s tesz is róla, hogy csend legyen. Egy este Suzy és Albert bemerészkedik labirintusszerű épületbe, hogy visszaszerezzék az elveszett hangokat. A kalandos küldetésben április 1-jén a siket gyermekek is segíthetnek a szereplőknek, szavazataikkal alakítva a két barát döntéseit.

forrás: napvilag.net

süti beállítások módosítása