Mágikus doboz a Dóm téri gyilkosság színhelye

Horrorisztikus történethez misztikus, trükkös díszlet dukál: Kentaur igazi csodát varázsol nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadára. A Jekyll és Hyde-ot a legendás előadás szereplőivel láthatja a közönség júliusban.

Trükkös díszletet tervezett Kentaur a Jekyll és Hyde musicalhez, a Szegedi Szabadtéri Játékok idei első előadásához: a Molnár László által rendezett, véres-démoni történethez megálmodott játéktér elemei forognak, szétnyílnak, egymásból tűnnek elő.

„Mágikus dobozra emlékeztet leginkább – fogalmaz a tervező. – Az apró trükkök, amiket elrejtettünk a díszletben, a varázslatos világítástechnika olyan különleges, intenzív látványt nyújt, amivel eddig még nem nagyon találkozhattak a nézők Szegeden.”

kentaur

Rengeteg grandiózus, nyitott kép tárul majd a közönség elé, például londoni utcaképek, de lesznek intimebb jelenetek is az előadásban. A kettő kombinációja adta pulzálást követi a díszlet is. „Ahol fontos a színész mimikája, a vetítéstechnika segítségét vesszük igénybe, így az utolsó sorban ülő néző is láthatja a fontos rezdüléseket, fantasztikus színészi pillanatokat.”

A Győri Nemzeti Színházzal közösen színpadra állított produkció július 6-án nyitja az idei Dóm téri programsorozatot, majd még két alkalommal, 7-én és 8-án is színre kerül. A szereplők között megtalálhatjuk az egykori legendás előadás Lucy-jét és Emmáját, vagyis: Janza Katát és Tunyogi Bernadettet is. A címszerepet most is Molnár László alakítja.

süti beállítások módosítása