Márciusban a Scalában

R. Strauss "Die Frau ohne Schatten" című operája a Scalában.

Márciusban a Scalában összesen huszonnyolc színházi, illetve zenei eseményre kerül sor.

 

Miközben nagy sikerrel megy tovább a Giselle, három premier is lesz: két opera (Die Frau ohne Schatten és Le nozze di Figaro) és egy balett (L'altra metà del cielo).

 

scala12marchfrauohne4

R. Strauss: Az árnyék nélküli asszony; Emily Magee

 

R. Strauss Die Frau ohne Schatten (Az árnyék nélküli asszony) című operáját Claus Guth rendezi, a karmester Marc Albrecht. A címszerepet Emily Magee, a további szerepeket Johan Botha, Michaela Schuster, Samuel Youn és Mandy Fredrich énekli.

 

scala12marchfigaro

Mozart: Figaro házassága

 

A Mozart Figaro házasságát a legendás Giorgio Strehler-féle rendezésben mutatják be, karmesterként Andrea Battistoni debütál a produkcióban. A főbb szerepekben Fabio Capitanucci, Dorothea Röschmann, Aleksandra Kurzak, Nicola Ulivieri és Katija Dragojevic lép színpadra.

 

A Vasco Rossi zenéjére Marthe Clarke által koreografált L'altra metà del cielo című balett világpremierje március 31-én lesz.

 

scala12marchlaltrameta2

L'altra metà del cielo

 

A Giselle című romantikus balettben Roberto Bolle és Szvetlana Zaharova nagy sikerű fellépését követően egy újabb sztár-páros következik Olesia Novikova és Leonid Sarafanov személyében.

 

A bel canto szerelmesei számára Mariella Devia ad ismét koncertet, amelyen áriák és dalok hangzanak el Chopin, Pauline Viardot, Ravel, Liszt és Schubert műveiből.

 

scala12marchdevia

Mariella Devia

 

Szemjon Bicskov (Semyon Bychkov) a Szimfonikus Évad keretében három koncerttel tér vissza a pódiumra, melyeken Schönberg és Brahms műveket vezényel.

 

scala12marchbychkov

Szemjon Bicskov

 

A "Vasárnap a Scalában" sorozatban a Scala Zenekar vonósai lépnek színpadra Max Bruch, Manuel de Falla, Isaac Albéniz és Astor Piazzolla műveivel.

 

A Haiti gyereke megsegítésére rendezett jótékonysági koncerten az orosz zongoraművésznőt, Sofia Gulyakot hallhatja a közönség.

 

 

 

(Forrás és fotók: Teatro alla Scala)


(Lead-kép: Die Frau ohne Schatten)

 

Link: www.teatroallascala.org

 

 

süti beállítások módosítása