Zeneszerzői díjat kapott Zöld Csaba

A kétszeres Nívó díjas, Pantalone díjas és Kaló Flórián díjas színművészt ezúttal zeneszerzői és szövegírói munkásságáért Orszáczky díjjal tüntette ki a Magyar Zeneszerzők Egyesülete. A díjat március 24-én adják át a József Attila Színházban.

A - még középiskolásként - zeneszerzői szakra készülő színész élete irányt változtatott, amikor felvételt nyert a marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemre. Zöld Csaba ennek ellenére nem mondott le a zenélésről és a zeneszerzésről, az egyetem mellett folyamatosan alkotott kisebb-nagyobb megszakításokkal. Kiváló zenészeket válogatva maga mellé, több stílusban is kipróbálta magát. A rock, blues, jazz és lírai dalok szerzése mellett, előszeretettel alkotott instrumentális műveket szimfonikus hangszerekre, illetve ismert slágereket írt át a jazz vokál quartettje számára.

zold

Hogy alakíthassa tovább színészi pályáját, és a zenétől se szakadjon el túlságosan, 2001-ben a budapesti Színművészeti Egyetem musical szakán folytatta a tanulmányait.

2005-től a József Attila színház tagja, játszik a Made in Hungária valamint a Mici néni két élete című darabokban és készül a 2011 végén elkészült első lemeze élő koncertjére, amelyre 2012. március 24 - én kerül sor, Álmodj valami újat címmel, a József Attila Színházban. Itt lesz majd az Orszáczky díj hivatalos átadása is, melynek másik díjazottja Király Martina zenész, soul - énekes.

forrás: József Attila Színház

süti beállítások módosítása