Tarlós István szerint Bozsik Yvette-t megfélemlítették

A főpolgármester álláspontja szerint megfélemlítették Bozsik Yvette-t, aki emiatt nem veszi át a Trafó Kortárs Művészetek Háza irányítását.

tarlos

Bozsik Yvette levélben tájékoztatta Tarlós István főpolgármestert arról, hogy lemondana a Trafó vezetéséről. A kinevezett igazgató július 1-jétől vette volna át az intézmény irányítását, miután a főváros az ő öt évre szóló kinevezését támogatta, a Trafót 13 éve vezető Szabó György pályázatával szemben.

Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában kedd este úgy fogalmazott: nincs oka nem gyanakodni, hogy a Kossuth-díjas táncművészt, koreográfust "egy bizonyos, önmagát liberálisnak nevező gondolkodói kör részéről olyan brutális és nemtelen támadások érték, hogy azt mondta: neki a családi élete, a gyerekei többet érnek annál, mint hogy kikészüljön". Bozsik Yvette levelére hivatkozva megjegyezte: a művészt "kicsinálták", mielőtt elfoglalhatta volna hivatalát.     

A főpolgármester konkrét személyeket nem nevezett meg, szavai szerint nem tudja bizonyítani feltételezését, s az érintettek sem ismernék el a dolgot.     A városvezető sajnálatának adott hangot Bozsik Yvette ügyében, és szólt arról is, hogy noha az intézményt jelenleg a régi igazgató viszi, a vezetői posztra szinte azonnal új pályázatot kell kiírni.     

Holnap interjút közlünk a témában Szabó Györggyel.


süti beállítások módosítása