Híres művésztanárok a Crescendo Nyári Akadémián

2012. július 30. és augusztus 13. között immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Crescendo Nyári Akadémia, melyre az előző évek tapasztalatai alapján 34 országból, öt kontinensről, több mint 200 diák és közel 50 fős nemzetközi összetételű tanári gárda érkezését várják Sárospatakra.

A Crescendo Nyári Akadémián a magas színvonalú művészi képzés mellett, a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy fiatal diákjaiknak lehetőséget adjanak a művész életét érintő kérdések megvitatására, valamint arra, hogy a diákok és tanárok között jó kapcsolat alakuljon ki. Ennek érdekében a számos interaktív program mellett olyan oktatókat hívnak meg, akik a szakmai igényességen túl a tanítványokra teljes emberként tekintenek, és az akadémián nem pusztán tanárként, hanem magánemberként, családjukkal együtt vannak jelen.

 A diákok a következő mesterkurzusokra jelentkezhetnek: ének, opera, szólóhangszer (hegedű, brácsa, cselló, nagybőgő, fuvola, oboa, klarinét, fagott, trombita, zongora, orgona), kamarazene, zenekar, karvezetés, ifjúsági kamarazene és szí­nészet.

A 2012-es Crescendo Nyári Akadémia különlegességei:

A Julliard híres hegedű tanára, Stephen Clapp tart mesterkurzust

Stephen Clapp 40 éven át tanított a Julliard-on, az Aspeni Fesztivál Kamara Zenekarának koncertmestere volt, és olyan előadókkal játszott együtt mint Itzhak Perlman, Pinchas Zukerman, Yo-Yo Ma, Brooks Smith és Jacqueline DuPré. Tagja volt a Beaux Arts Vonósnégyesnek, a Blair Kvartettnek és alapítótagja volt az Oberlin Triónak.

A vonósok tanári karában találjuk Judit Ermert német származású csellistát, a Ghenti Királyi Konzervatórium vezető vonósát, a Prima Junior díjas Rohman Ditta csellistát, és David Danelt a Prágai Filharmónikusok hegedűművészét.

Crescendo_Nyri_Akadmia_-_Donizetti_-_Lelisir_damore_-_operaDonizetti - L'elisir d'amore - opera

Körmendi Klára zongoraművész mesterkurzusa

2012-ben kiemelt szerepet kapnak Debussy művei, születésének 150. évfordulója alkalmából. Körmendi Klára kurzusán a magyar és külföldi hallgatók megismerkedhetnek a klasszikus repertoár mellett a XX. és XXI. századi kortárs magyar zeneszerzők (Bozay Attila, Durkó Zsolt, Farkas Ferenc, Hollós Máté, Kocsár Miklós, Lendvay Kamilló, Sári László, Szokolay Sándor) legkiemelkedőbb zongoraműveivel, s a legkiválóbb fiatal előadók hangversenyen is kapnak fellépési lehetőséget.

 

Ének és opera tanszak

A Crescendo Nyári Akadémia Európa legrangosabb és legteljesebb nyári ének-kurzusát biztosítja diákjainak. Kiváló tanárok (Rosemary Hardy, Szabóki Tünde, Meláth Andrea, Timothy Bentch stb.) tartanak mesterkurzust, egyéni énekórákat, korrepetálást valamint német, olasz és francia dikciófejlesztő leckéket. Az Opera műhelymunka keretén belül, teljes operajelenetek színpadra állítása révén a diákok a karakterformálás és jelenetépítés alapszabályait sajátíthatják el.

Az opera tanszakos diákok, Paolo Paroni olasz karmester vezetésével, Purcell: Dido és Aeneas operáját állítják, félig szcenírozott változatban, színpadra. A produkció a Zempléni Fesztivál részeként kerül bemutatásra.

 

Duka_Norbert_tant_a_Crescendo_Nyri_AkadminDuka Norbert tanít a Crescendo Nyári Akadémián

Kamaracsoportok versenye

A kamarazene tanszak résztvevői számára versenyt rendezünk, a legeredményesebb kamaracsoportok tagjai oklevelet kapnak, tárgyi jutalomban részesülnek, illetve fellépési lehetőséget kapnak a Crescendo Nyári Akadémia kiemelt hangversenyein.

Híres szólisták lesznek a Crescendo Nyári Akadémia művész vendégei

Napjaink legtehetségesebb szólistái, Martin Helmchen - zongoraművész és Elisabeth Marie Hecker – csellista, vendégművészként vesznek részt az akadémián. Együtt próbálnak majd az akadémia diákjaival, és fellépnek a zenekari koncerteken.

Fellépési lehetőségek

Az akadémia második hetén kerül sor a Crescendo Fesztiválra, mely a diákoknak számos fellépési lehetőséget biztosít nyilvános hangversenyeken, opera- és dalesteken, valamint a záró Gálahangversenyen. A gálahangverseny legkiválóbb előadója a Fesztivál-díjat veheti át, mely európai hangversenymeghívást tartalmaz.

  

Ösztöndíjak és kedvezmények

A Crescendo Nyári Akadémia az idén is számos tandíjkedvezményekkel kívánja segíteni a diákok részvételét, melyről bővebb tájékoztatást a honlapján ad az érdeklődőknek.

Jelentkezési határidő: 2012. május 30.

Jelentkezés és további információ: www.crescendohungary.org

süti beállítások módosítása