Nyílt nap a Kolozsvári Állami Magyar Színházban

A Színházi Világnap alkalmából szombaton, március 24-én nyílt napot szervez a Kolozsvári Állami Magyar Színház: egész napos felnőtt- és gyerekprogramra várják az érdeklődőket. 

A gyerekek játékdélelőttön vehetnek részt a társulat tagjaival, akik délután a felnőttekkel mérkőznek meg az asztalitenisz-bajnokságon. Ugyancsak délután a színészek csoportos idegenvezetést tartanak a színház épületében, bepillantást nyújtva munkájuk kulisszatitkaiba.

A nyílt nap alkalmából Carmencita Brojboiu díszlet- és jelmezterveiből, valamint Biró István színházi fotóiból nyílik kiállítás. A Koinónia Könyvkiadó egész napos könyvvásárra várja a közönséget, ahol 10 és 30 százalék közötti árkedvezménnyel kínálnak majd gyermekeknek és felnőtteknek szóló köteteket. A napot az Óz, a nagy varázsló című, Puskás Zoltán rendezte musical zárja majd 20 órától.

Az előadáson kívül a nyílt nap összes rendezvényére ingyenes a belépés, a látogatókat izgalmas nyereményekkel várják: a kicsik között gyerekkönyveket sorsolnak ki, a felnőttek pedig az asztalitenisz-bajnokságon nyerhetnek egy eredeti díszlettervet, illetve fotográfiát. Március 27-én, a Színházi Világnapon az Alkoholisták című előadás előtt elhangzik majd John Malkovich üzenete.

kolozsvarfotó: Biró István

A nyílt nap részletes programja:

11-13 óra között – gyermekprogram a Stúdióteremben: drámajáték a társulat tagjainak vezetésével, akik szívesen látják azokat a csoportokat is, akik saját műsorukat szeretnék bemutatni

(előzetes jelentkezés szükséges a marketing@huntheater.ro e-mail címen vagy a 0264-593469 telefonszámon, legkésőbb pénteken, március 23-án reggel 9 óráig)

13-17.30 óra között – idegenvezetés a színház épületében a társulat tagjaival, a 30 fős csoportok félóránként indulnak a földszinti előcsarnokból

(előzetes jelentkezés szükséges a marketing@huntheater.ro e-mail címen vagy a 0264-593469 telefonszámon, legkésőbb pénteken, március 23-án reggel 9 óráig)

14 órától – kiállításmegnyitó az emeleti előcsarnokban: Carmencita Brojboiu díszlet- és jelmeztervei, valamint Biró István színházi fotói

13-17 óra között – asztalitenisz-bajnokság a társulat tagjaival az előcsarnokban

(előzetes jelentkezés szükséges a marketing@huntheater.ro e-mail címen, kommentekben a színház Facebook-oldalán, vagy a 0264-593469 telefonszámon, legkésőbb pénteken, március 23-án reggel 9 óráig)

20 órától – Óz, a nagy varázsló

egész nap – a Koinónia Könyvkiadó könyvvására 10-30 százalékos árkedvezménnyel, a gyerekkönyvek a Stúdióterem előcsarnokában, a felnőtteknek szóló kötetek a főépületben lesznek kaphatók

süti beállítások módosítása