Pozsgait beperli a Magyar Narancs

A Magyar Narancs kiadója személyiségi jogok megsértése miatt beperli az Új Színház művészeti vezetőjét, Pozsgai Zsoltot egy keddi sajtótájékoztatón elhangzott állításai miatt.

Az MTI keddi beszámolója szerint az Új Színház aznapi sajtótájékoztatóján Pozsgai Zsolt, az Új Színház művészeti vezetője azt állította, hogy a Magyar Narancs c. lap az Új Színház új vezetése ellen "közpénzből finanszírozott lejárató kampányt folytatott", továbbá hogy erre vonatkozóan az Új Színház előző vezetése szerződést kötött a Magyar Naranccsal.

uj

Fotó: Stiller Ákos

Pozsgai az MTI szerint azt is állította, hogy a Magyar Narancs két szerkesztője egyes színdarabok szerzőit, illetve az örököseit és a darabok jogtulajdonosait avval kereste fel, hogy játszási jogaikat vonják vissza, illetve ne is adják oda az Új Színháznak.

"Pozsgai Zsolt ezen állításai hazugságok. A valóság ezzel szemben az, hogy a Magyar Narancs semmiféle, közpénzből finanszírozott lejárató kampányt nem folytatott az Új Színház vezetése ellen, az Új Színházzal erre vonatkozó szerződést nem kötött, és a lap szerkesztői egyetlen szerzőt, örököst vagy jogtulajdonost sem kerestek fel avval, hogy a játszási jogokat vonják vissza, illetve ne adják oda az Új Színháznak" - közölte szerdán a Magyar Narancs. A Magyar Narancs kiadója Pozsgai Zsoltot személyiségi jogsértés miatt beperli - áll a lap közleményében.

Az MTI hír szöveghű részlete:

(Pozsgai Zsolt) "elmondta, szerzőket, örököseiket, ügynökségeket kerestek fel, hogy játszási jogaikat vonják vissza, illetve ne is adják át az Új Színháznak. Azóta kiderült, hogy a Magyar Narancs két szerkesztője volt az, aki ezt a tevékenységet folytatta - tette hozzá. Pozsgai Zsolt kifejtette: az Új Színház előző vezetése kötött szerződést az ellenük folytatódó lejárató kampányra a Magyar Narancs című lappal. Mint mondta, a szerződés Dörner György kinevezésének másnapjától január 31-ig szólt. Tehát közpénzből finanszírozott kampányról van szó - hangoztatta". (Forrás: MTI, 2012. március 21. 20:52)

süti beállítások módosítása