Bolvári-Takács Gábor lesz a Honvéd Együttes ügyvezetője

Bolvári-Takács Gábor főiskolai tanárt nevezi május 1-jei hatállyal a Honvéd Együttes Művészeti Nonporofit Kft. ügyvezetőjévé a nemzeti erőforrás miniszter - tette közzé a döntést a tárca a honlapján.

bolvari

A közlés szerint Réthelyi Miklós a szakmai bizottság javaslatának figyelembe vételével döntött az új vezető személyéről.
A minisztérium tájékoztatójában olvasható, hogy a szakmai bizottság - minden tag részvétele mellett - mind Bolvári-Takács Gábor pályázatát, mind Aranyos Károly pályázatát 5 igen szavazat mellett, 4 nem ellenében támogatottnak minősítette; Ács Péter, Szlovenszki Lászlóné és Vorsatz Brunó pályázatát viszont egyhangúlag nem támogatta.
Bolvári-Takács Gábor Aranyos Károlyt váltja a kft. ügyvezetői posztján. Bolvári-Takács Gábor jelenleg a Magyar Táncművészeti Főiskola tanára.
Bolvári-Takács Gábor az MTI-nek elmondta: pályázatában fontos szempont volt, hogy a tánckar és az énekkar - Zsuráfszky Zoltán és Strausz Kálmán vezetésével - megtartsa szakmai önállóságát. Hozzátette: munkásságukat a pályázatában a működés alappillérének tekintette, a színész tagozatról, amelyet kevésbé ismer, nem írt annyira részletesen.
Az új ügyvezető a menedzsmentben szeretne olyan szellemű átalakítást, ami korábbi munkahelyén, a Magyar Telekom zenekaránál már kitűnően bevált. Elmondta: a művészi alkotó munkát, a programszervezést és a produkciók értékesítését, marketingjét jobban külön választaná. Bolvári-Takács Gábornak egyébként a következő másfél hónapban alaposan tájékozódnia kell arról, milyen forrásokból gazdálkodhatnak, mekkora az idei költségvetése a komplex társulatnak.
Célja az is, hogy a tánckar és az énekkar a közvélemény előtt ne külön jelenjen meg, a két tagozat közötti szinergiákat a belső együttműködés javítása révén szeretné érvényesíteni. Kultúrdiplomáciai téren is lát feltárható lehetőségeket a Honvéd Együttes Művészeti Nonprofit Kft. előtt Bolvári-Takács Gábor, aki május elsején veszi át az együttes vezetését három évre. Megjegyezte: a tavalyi, eredménytelenül zárult pályázatban, amelyen szintén indult, még öt éves vezetői időtartamot nevezett meg a fenntartó Nemzeti Erőforrás Minisztérium.
A Honvéd Együttes Művészeti Nonporofit Kft. több társulatot foglal magába: a Honvéd Férfikart, a Honvéd Táncszínházat a hozzá kapcsolódó Hegedős együttessel, valamint a színész-énekes szólista tagozatként működő kisHamlet műhelyt. Mint az együttes honlapján - www.honvedart.hu - olvasható, a társulatok 2007 őszétől Honvéd Együttes Művészeti Nonprofit Kft. néven működnek a Nemzeti Erőforrás Minisztérium fennhatósága alatt, és továbbra is szerződésben rögzített műsorszolgáltatási kapcsolatban vannak a Honvédelmi Minisztériummal.
A saját játszóhellyel máig nem rendelkező, utazó színházként működő, 140 tagú együttes az elmúlt évtizedekben összesen mintegy 26 ezer előadást tartott és csaknem 400 alkalommal vendégeskedett 53 ország színpadain.
A társulat elnevezése onnan ered, hogy az együttest a honvédelmi tárca hozta létre 1949-ben a hadsereg reprezentatív kulturális intézményeként.

süti beállítások módosítása