Vaknyugat - Premier a Bethlen Téri Színházban

A Katlan Csoport március 31-én mutatja be Martin McDonagh Vaknyugat című darabját a Bethlen Téri Színházban.

„Ami engem érdekel ebben a műben, az az emberek szituációvakságának, süketségének pontos analizálhatósága a jeleneteken keresztül… például!” (Kasvinszki Attila, rendező)

A darabról:

A történet két testvérről, Valene és Coleman Connorról szól, akik még a „létet” is lehazudják. Egyikük megöli a saját apjukat, a másik pedig az örökség fejében hallgat a szándékosságról. De a feszültség szinte elviselhetetlen a házukban, életüket a veszekedés tölti ki. A falu papja megpróbálja megmenteni őket, utat keres a faluban eluralkodni látszó gyilkosság- és öngyilkosság-sorozat megoldására, a lelkek megmentésére.

A történetben a mániákusság és az irónia mellett a vonzalom is erőteljes, Kicsilány szerelméért mind a két fivér versenybe száll…

A sodró erejű humorral megírt darabban élet és halál, a halál utáni élet a tét.

A szerzőről:

A darab szerzője Martin McDonagh, a kortárs dráma csodagyereke, akit gyakran a színházi világ Tarantinójaként említenek. McDonagh szerzői szándéka is az, hogy a filmekhez hasonlóan könnyen befogadható színműveket alkosson. A világ drámaírói közül csak Shakespeare-nek sikerült az, ami Martin McDonaghnak is kijutott 1997-ben, hogy egy időben négy darabját játszották Londonban.

A produkció különlegessége:

Az idei évtől befogadóként is működő Bethlen Téri Színházban debütáló előadás különlegessége, hogy díszlete virtuálisan, vetített háttérként jelenik meg. Ezt használva a produkcióban izgalmasan ötvöződik a két és háromdimenziós színészi megjelenés, valamint az állandóan mozgásban lévő, "élő" helyszín.

A darab néhány jelenete előre felvett és megvágott filmként vásznon jelenik meg, és aktívan játszik, reagál a színpadon történtekre. A filmes technika és a színház szimbiózisából pedig egy egészen különleges ötvözet jön létre, ami tovább fokozza az amúgy is abszurd jelenetek hatását.

Vaknyugat

Martin McDonagh

VAKNYUGAT

Valene Connor – Kokics Péter

Coleman Connor – Kozma Károly

Welsh Atya - Kasvinszki Attila

Kicsilány Kelleher – Fazakas Júlia

Operatőr – Győri Márk, Kasvinszki Attila

Vágó, látvány – Győri Márk

Fegyverszakértő – Steiner Iván

Hangmérnök - Hunyadi Alex

Rendező – Kasvinszki Attila

Támogató – NEFMI, SÍN Kulturális Központ

Bemutató: 2012. március 31. 19:30

Helyszín: Bethlen Téri Színház

(1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.)

Jegyinfó: fugeprodukcio.hu/hu/jegyvasarlas-online

süti beállítások módosítása