Egri turnéra készül a Figura Stúdió Színház

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház március 25. és 27. között 3 előadással vendégszerepel az Egri Tavaszi Fesztiválon. 

Az egri közönség március 25-én Béres László rendezésében Jevgenyij Griskovec Tél című darabját tekintheti meg. Március 26-án Dézsi Szilárd rendezésében Georg Büchner Woyzeck című drámája kerül sorra, míg március 27-én Katona Imre rendezésében A téboly hétköznapjai című álomjátékot nézhetik meg az egri színházkedvelők. Az előadások az említett dátumokon este 7 órától kezdődnek az Egri Kulturális és Művészeti Központban.

Az előadásokról röviden:

Jevgenyij Griskovec: TÉL – március 25., 19 óra, Egri Kulturális és Művészeti Központ

A közelebbről meg nem határozott parancsot végrehajtó katonák, akiknek egy objektumot kell felrobbantaniuk, a téli éjszakában várakoznak. Beszélgetésük az élet legapróbb, mégis kifejezhetetlen, furcsa dolgairól szól: a cigarettázás örömeiről, az iskolai olvasmányokról, az udvarlásról. Griskovec hősei a nyelvvel, az önkifejezéssel küszködnek. A katonák eleinte csak múltjukat elevenítik fel, de ahogy lassan megfagynak, a múltat felváltja a képzelet, majd lázálmok. Az orosz népmesékből és fenyőünnepekről érkezik hozzájuk Hópelyhecske, aki a darabban az örök nő szerepét alakítja: gyerekkori szerelmüket, barátnőjüket, édesanyjukat és magát Hópelyhecskét.

tel_plakat_net

Georg Büchner: WOYZECK – március 26., 19 óra, Egri Kulturális és Művészeti Központ

Az őrület neve Woyzeck. Ő a környezete által kiszolgáltatott ember, ki befele menekülve saját mitológiáját hozza létre. Nem őrültebb, mint a többiek, csak egy sajátos belső logika szerint létezik, mellyel a kiszolgáltatottságot próbálja kivédeni: sikertelenül. A folyamatos kitörni akarás az élet egy nagy mutatvány alapgondolatban helyezkedik, apróbb mutatványok láncolatából teljesedik egésszé.

FiguraStudioSzinhaz-Woyzeckresize

Katona Imre: A TÉBOLY HÉTKÖZNAPJAI – március 27., 19 óra, Egri Kulturális és Művészeti Központ

Az előadás egy pillanatig sem kényszerít a realitás rekonstrukciójára: megeleveníti az álomképeket, belehelyez egy komikus világba, mely abszurd helyzeteivel teremt humort. Katona Imre rendezésében eme kísérlet azon színházi „feladaton” alapszik, miszerint egy színésznek az a dolga, hogy nem létező, a környezet történéseiből kiemelt fiktív cselekvéseket teremtsen.

tebolyhetkoznapjai

Szereplők:

Boros Mária, Kolozsi Borsos Gábor, Kőmíves Csongor, Moşu Norbert-László, Tamás Boglár, Vajda Gyöngyvér

Rendező: Katona Imre

süti beállítások módosítása