Kőhalmi: a stand-upban nem elvárt a politizálás

Kőhalmi Zoltán nem tartja feladatának a politizálást, hiszen „attól, hogy mikrofon van valakinek a kezében, még nem lesz igaza”. A Karinthy-gyűrűs humorista, "kiugrott" építészmérnök volt a debreceni Friss Café vendége.

Szóba került szentesi származása, ami kezdeti fellépéseinek meghatározó forrása volt, de aztán jön a szembesülés azzal, hogy elfogynak a kapcsolódó poénok, és utána is elő kell állni valamivel. Ez minden humorista félelme: a hallgatóság egyszer csak nem nevet a poénjain.

Ezért sem vállal túl sok fellépést, mivel élményeket is kell szerezni ahhoz, hogy azokat sztorivá formálhassa. Véleménye szerint a túl sok fellépés a "brandnek", azaz az egész "showderes" csapatnak árt, mivel őket valamilyen szinten együtt kezelik.

Kohalmi

Ebből fakadóan viszont könnyebb az időnként érkező nemkívánatos megkereséseket is visszautasítaniuk. A humorista feladata, hogy poént mondjon, ha időnként beszűrődik egy kis politika, de a poén nem sérül, az nem gond, ettől függetlenül ő arra törekszik, hogy ettől távol tartsa magát.

Beszélt a HVG címlapok tervezéséről és megtévesztő, a szemüveg miatt intelligens, olvasott ember benyomását keltő külsejéről és a debreceni önálló estjéről is.

Szabó-Kovács Patrícia, civishir.hu

A cikk teljes egészében itt olvasható.

süti beállítások módosítása