Visky-darab szakmai bemutatója Kolozsváron

A színházi világnapon, kedden tartja a szakmai bemutatóját Visky András Megöltem az anyámat című drámájának az Aradi Kamaraszínház. A szerző rendezésében színpadra állított darab a Kolozsvári Ecsetgyárban lesz látható.

"A cím fontos: többen is megpróbáltak lebeszélni róla, de én ragaszkodtam hozzá. Anélkül szentimentalizmusba csúszik át a történet - ehelyett folyamatos készenlétben akarom tartani a nézőket" - idézi az Aradi Kamaraszínház közleményében a dráma szerzőjét, aki a néhány héttel ezelőtti New York-i La MaMA színházban tartott bemutató után most arra vállalkozott, hogy színpadra vigye saját művét az Aradi Kamaraszínházban is.
Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház művészeti igazgatója elmondta az MTI-nek, hogy Visky András először rendez az aradi magyar teátrumban. A kolozsvári szakmai bemutató után a színház műsorába kerül be a darab.

viskyandras

A Megöltem az anyámat című darabot 2011-ben kezdték játszani a Kolozsvári Állami Magyar Színházban Albert Csilla és Dimény Áron rendezésében és szereplésével. Visky András kétszereplős drámájának hátterében egy olyan, a szerző bevallása szerint "talált történet" húzódik, amely az 1980-as években erdélyi árvaházakban felnőtt magyar lányról szól, aki 1991 után elhatározza, hogy felkutatja gyökereit, hiszen önazonossága legalapvetőbb kérdéseire sem ismeri a választ. Bernadett szerepében Molnár Margit kolozsvári színésznőt láthatja a közönség, aki most először dolgozik együtt az Aradi Kamaraszínházzal, Csipeszt, a lány barátját pedig Harsányi Attila, az aradi társulat színésze alakítja. 
A produkció létrejöttét a Nemzeti Erőforrás Minisztérium a Katona József produkciós pályázat keretén belül támogatta.

süti beállítások módosítása