Operaesttel nyílt meg a Szolnoki Zenei Fesztivál

Az operairodalom legszebb áriáinak megszólaltatásával kezdődött kedden a Szolnoki Zenei Fesztivál május közepéig tartó programja; a 20. alkalommal megszervezett kulturális eseménysorozaton a komolyzenétől a népzenéig szinte valamennyi műfaj kedvelői találnak számukra vonzó rendezvényt - mondta el Máténé Monori Márta, a fesztivál igazgatója.

A keddi operaesten a Szigligeti Színházban sztárvendégként Miklósa Erika (szoprán) lép fel Wiedemann Bernadett (mezzoszoprán) és Nyári Zoltán (tenor) társaságában, közreműködik a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, valamint a Magyar Állami Operaház Énekkara Kesselyák Gergely vezényletével. A műsorban Bizet, Verdi és Puccini művei hangzanak el.

miklosa_erikaMiklósa Erika (forrás: erikamiklosa.com)

Illényi Katica hegedűművész Szerel-mesék című estjére április 4-én a megyeháza dísztermébe, míg Illés Eszter fuvolaművész fellépésre április 12-én a Verseghy Könyvtárba várják a zenerajongókat. A hónap második felében, április 16-án Tavaszi Klezmer-varázs lesz a Budapest Klezmer Band előadásában. Április 24-én Századok magyar zenéje európai kitekintéssel népi és írott forrásokból mottóval Sebestyén Márta népzenei estje következik a programban, amelyen közreműködik Andrejszki Judit barokk énekes és csembalóművész, valamint Balogh Kálmán cimbalmos.
Május 3-án Harcsa Veronika kvartettje látogat Szolnokra, a koncerten az előadó életművéből, legsikeresebb dalaiból készült összeállítással szerepel. Május 9-án a Rolla János hangversenymester dirigálta Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjével zárul a fesztivál, klasszikus zenei csemegéket kínáló repertoárjukban Mozart- és Haydn-szerzemények találhatók. 
A Tisza-parti városban az 1990-es évek elejétől megrendezett fesztiválnak korábban - többek mellett - olyan világszerte ismert előadói voltak, mint a közelmúltban meghalt Maurice André francia trombitaművész, a már szintén elhunyt Isaac Stern hegedűvirtuóz, valamint az angol King's Singers énekegyüttes.

forrás: MTI

süti beállítások módosítása