Ha egyszer Hotz úr dühbe gurul

A kézdivásárhelyi Városi Színház 2011/2012-es évadának ötödik bemutatójára kerül sor 2012. április 1-én, vasárnap este 7 órakor. Max Frisch svájci drámaíró Ha egyszer Hotz úr dühbe gurul, a groteszk humort sem mellőző színműve az illúziómentes színház gyöngyszeme.

A cselekmény kibontakozása során tanúivá válunk annak, ahogyan az intellektus és kiszámíthatóság megtestesítője, egy enyhén rövidlátó doktor, tudományos pontossággal rombolja szét precízen felépített életét. Keresd a nőt – int a francia szállóige. Avagy a szekrényt, mely jelen esetben nem csupán a házasságtörő feleség börtöne, hanem további csontvázak rejtekhelye. S ezek, amint napvilágra kerülnek, lerántják a leplet a polgári életforma (ál)szent intézményéről, a házasságról.

kezdi_hotz_finish2

„Mire való a házasság, ha nincs őszinte viszony a házastársak között, s miért maradnak házasok, ha ez is csupán egy szerep, amit eljátszanak mások előtt? Frisch tulajdonképpen polgárpukkasztó darabokat írt. Nyelvezete közvetlen, a szereplők a színpadon, és azon túl is kilépnek a szerepükből. A direkt párbeszédek közvetlen reakcióra serkentik a közönséget – ez a történet azonban már nem a darabról szól, hanem egyéni problémájává válik a nézőnek.” – mondja az előadásról Zakariás Zalán sepsiszentgyörgyi rendező. Díszlet- és jelmeztervező György Eszter, a zenét Ardeleanu Daniel állította össze. Szereplők: Dávid Péter, Gulácsi Zsuzsa, Kófity Annamária, Lung László Zsolt, Molnár Orsolya, Orbán Levente, Veres Előd.

süti beállítások módosítása