Operett, musical, kulisszajárás a Színházak éjszakáján

Sokszínű műsorral készül az Operett a Színházak Éjszakája című kulturális eseményre. Március 31-én lesz operett és musical maraton, tánctanítás, sőt még a kulisszák mögé is beleshetnek az érdeklődők ezen a különleges estén. A várható nagy érdeklődésre való tekintettel, kérjük, olvassa végig cikkünket!

A Múzeumok Éjszakája után már Színházak éjszakája is! 13 fővárosi teátrum vesz részt a március 31-i happeningen, amit 16 órakor nyit meg Tarlós István főpolgármester a Városháza téren, ekkortól kezdve lesz látható a színházi fotókból és plakátokból álló kiállítás is egy héten át. Az eseményen a Budapesti Operettszínházat Kerényi Miklós Gábor főigazgató, valamint Dolhai Attila és Bordás Barbara, a rendezvény egyik arca képviseli. A két színművész segít majd a karszalagok - ezekkel látogatható az összes program - felragasztásában is itt.

A Színházak Éjszakájának napján négy előadást játszik a Budapesti Operettszínház, a Nagyszínpadon a Cigányszerelem, a Thália Színházban pedig a Szörényi-Bródy rockopera, a Veled, Uram! fut majd két-két alkalommal aznap - ezek csak érvényes belépővel látogathatók.

szinej_c

A további programok:

16.30 - 17.30

Csillárterem: Zenés Mesesarok - versek, mesék, gyerekdalok Kékkovács Marával, Siménfalvy Ágotával és Szabó Dáviddal.

20.00-tól kezdetét veszi Operett és Musical Maratonunk először a Raktárszínházban, majd a Nagyszínpadon - rengeteg különlegességet hallhatnak fellépőinktől. Sokan tőlük eddig még sosem hallott dalt adnak elő a nézőknek:

20.00 - 21.45

Raktárszínház: Operett és Musical Maraton (a karszalag mellett a belépéshez sorszám is szükséges, az alább leírtak szerint)

20.00-20.45: Mészáros Árpád Zsolt, Szendy Szilvi, Peller Károly, Lukács Anita, Vadász Zsolt, Náray Erika, Bálint Ádám. Zongorán kísér: Tóth Éva.

21.00-21.45: Vágó Zsuzsi, Kerényi Miklós Máté, Janza Kata, Németh Attila, Kalocsai Zsuzsa, Vadász Dániel, Peller Anna, György Rózsa Sándor. Zongorán kísér: Nagy Gábor.

22.20 - 01.05

Nagyszínpad: Operett és Musical Maraton

22.20-23.05: Szabó P. Szilveszter, Füredi Nikolett, Feke Pál, Siménfalvy Ágota, Oszvald Marika, Szabó Dávid, Náray Erika, Pirgel Dávid, Szulák Andrea, Kocsis Dénes. Zongorán kísér: Nagy Gábor.

23.20-00.05: Dolhai Attila, Fischl Mónika, Bordás Barbara, Boncsér Gergely, Kékkovács Mara, Homonnay Zsolt, Csengeri Ottilia.

00.20-01.05: Csonka András, Peller Anna, Nádasi Veronika, Szabó Dávid, Vágó Zsuzsi, Geszthy Veronika, Kádár Szabolcs, Vörös Edit.

22.00 - 23.30

Backstage - betekintés a kulisszák mögé (a karszalag mellett a belépéshez sorszám is szükséges, az alább leírtak szerint)

Betekintés a kulisszák mögé 30 percenként 3 x 30 fős csoportokban.

Idegenvezetők: Peller Anna és Csonka András.

Útvonalak:

22.00-22.25: Nézőtér (díszletbontás-építés) - Süllyedő - Pince - Balett-terem - Zenekari próbaterem és hangstúdió.

22.30-22.55: Balett-terem - Pince - Süllyedő - Fodrásztár - Karmesteri öltöző - Díszletraktár.

23.00-23.30: Balett-terem - Pince - Süllyedő - Takarás/Mikroportos szoba - Kelléktár - Gyorsöltöző.

22.30 - 00.00

Házi Színpad: Lehetsz király - tánctanulás (a karszalag mellett a belépéshez sorszám is szükséges, az alább leírtak szerint)

Táncolj együtt a Rómeó ifjú tehetségeivel - 30 percenként 3x30 fős csoportokban. Oktatók: Kocsis Dénes, Brasch Bence, Kerényi Miklós Máté, Mirtse Réka, Barta Viktória. Zongorán kísér: Balassa Krisztián és Nagy Gábor.

01.10-02.15

Csillárterem: a TESSÉK zenekar koncertje

Közreműködik: Bori Tamás - ének, zongora, Kedvek Richárd - basszusgitár, Földes Gergő - szólógitár, Pálfalvy Attila - dob Vendég: Földes Tamás.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az Operett és Musical Maraton 20.00 és 21.00 órás, raktárszínházi blokkjai, valamint a Kulisszajárás és a Tánctanulás összes eseménye a karszalag mellett - a szűkös férőhelyek miatt - CSAK sorszámmal látogathatók. Sorszámosztás az adott programot megelőző 1 órával kezdődik Szervezési és Közönségkapcsolati Irodában (Nagymező utca 19.). 1 sorszám 1 esemény megtekintésére jogosít, a nagyszínpadi programok viszont szabadon látogathatók!

A rendezvény minden operettszínházi programjára a beengedés kizárólag a Mozsár utca felől, a Raktárszínházi bejáratnál történik.

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása