Újra HáziMozi - film/színház a Momentánnal

A Momentán Társulat HáziMozi című előadásában a nézők társforgatókönyvírók és társrendezők. Április 25.-én újra!

A HáziMoziról:

Választhatnak főhőst, kérhetnek fordulatokat; egy tulajdonsággal, tárggyal vagy új karakterrel megbolondíthatják a történetet. A HáziMozi a filmes műfajok jellegzetességeivel játszik. Bármilyen merész ötlet hangzik el a nézőtérről, a Momentán beleszövi az aznap esti történetbe, legyen a műfaj éppen horror, kosztümös film vagy road movie. Sosemvolt mozifilmek a színpadon – improvizálva.

A társulat ajánlója:

Ladies and Gentleman! Meine Damen und Herren! Hölgyeim és Uraim! Jó estét! Hogy vannak? Reméljük jól. De ha még nem, ne aggódjanak, mi mindent meg fogunk tenni a szórakoztatásukért. Odakint a világ csúf, rideg és barátságtalan, de idebent minden forró, édes és kívánatos. Csupa tehetség, csupa szenvedély, csupa titok… Április 25-én este kigyúlnak a fények! Megmártózunk a bűn lüktető, vérvörös mocsarában és felrepülünk a siker csillogó, szédítő magasságába! Musicalfilm. Tánc, revü, showbiznisz.

Improvizált hosszútörténet a filmes műfajok és a közönség ötletei alapján.

A legtöbb ember életében eljön az a pillanat, amikor azt érzi, filmrendező szeretne lenni. Pontosan tudja, hogyan is kell kinéznie annak a feszült, szúrós tekinteteket és poros pisztolytáskákat szuperközeliben mutató, párbaj előtti pillanatnak egy westernben. Hogy legalább 16 hegedűnek kell tremolóban szólnia a romantikus vígjáték utolsó nagy reptéri „majdnem-elkerülik-egymást-de-aztán-mégsem-mert-a-szerelem-mindennél-erősebb” jelenetében.  Hogy lesz egy pont, ahol a mogorva zsaru idióta és tériszonyos társa minden bátorságát összeszedve felmászik a világítótorony tetejére és megmenti hősünket.

Az előadás második felében az elkészült film „DVD extrái” elevenednek meg a színpadon. Extrák, vagyis rövid jeleneteket; játék a szereplőkkel, helyzetekkel, műfajokkal: casting és rendezői változat, trailer és sajtótájékoztató, cenzúrázott jelenetek és főcímdal – ahogy a kedves néző óhajtja.

hazimozi_a4

Momentán Társulat: HáziMozi

- interaktív film/színház -

Időpont: 2012. április 25. 19:00 

Helyszín: IMPRÓ – kreatív töltőállomás (1066 Budapest, Ó utca 4.)

 

süti beállítások módosítása