Videóklip forgott a Katona József Színházban

Önálló filmként is működő videóklipet készített Woyzeck című előadásához a Katona József Színház.

A klip az előadásban is hallható All the World is Green című számot dolgozza fel a produkcióban Woyzeck-et játszó Keresztes Tamás és a feleségét alakító Jordán Adél előadásában. Az andalító, meditatív hangulatú számot Tom Waits és felesége, Kathleen Brennan jegyzi, és eredetileg Robert Wilson 2000-ben bemutatott Woyzeck-verziójához írták. Az All the World is Green ezt követően az előadásban hallható több más számmal együtt a 2002-es Blood Money című albumon jelent meg.

 

{source}<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/B_Q5zCLJ2Hs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>{/source}

 

A videóklipet a társulat színésze, Dankó István rendezte, operatőr Tausz Gábor, a vágás Duszka Péter munkája. A felvételre a színházban került sor. - A felvételt igyekeztünk lehetőség szerint az előadás hangulatához igazítani. A fekete-fehér képek jelentős részét fejre szerelhető kamerával vettük fel, ezzel egy egyedi, különleges képi világot kívántunk létrehozni - mondta Dankó István.

A Katona a Woyzeck-et tavaly ősszel mutatta be Ascher Tamás rendezésében.

süti beállítások módosítása