Azt hiszem kicsit őrült vagyok – interjú Dombóvári Istvánnal

Kérdezz-felelek a Dumaszínház és a Showder Klub humoristájával, Dombóvári Istvánnal, aki Jászkarajenőn jobban érzi magát, mint Budapesten, s akit lógattak már hevederen autó kiállításra. Szó esik az arany katonakorról, a Csonka András ügyről és megtudhatjuk azt is, mi fán terem a Roast...

 A honlapodon található pár rövid, vicces, de néhány tőled szokatlanul komoly hangvételű írás is. Te is szeretnél könyvet kiadni? Elképzelhető, hogy egyszer komolyabb témákban és stílusban írsz vagy kizárólag vicces sztorikban gondolkodsz?
Azok az írások az én "féltett titkaim". Olyasmi, mint Pierrot arcának másik oldala. A humorhoz semmi köze, egy-egy érzés hatalmába kerít, és gyakorlatilag leírja saját magát. Szerintem ez egyfajta balansz, nem több, de nem is kevesebb. Hagyományos könyvet nem szeretnék kiadni. Dolgozok egy nagyobb lélegzetű irományon, de ha kész, azt majd részenként osztom meg a közösségi oldalakon. Így tervezem.

Gyakori témáid közé tartoznak a reklámok és a gagyi tévéműsorok, a celebek. Kértek már fel olyan típusú műsorokra/reklámokra, amelyeket a színpadon kifigurázol?
Kértek, de nem is vállaltam. Reklámot is csak olyat vállaltam, amit úgy csinálhatok meg, ahogyan én szerettem volna, és amit a mai napig fel tudok vállalni.
Tényleg ennyire zavarnak a reklámok, amennyire az írásaidból és a fellépéseidből leszűrhető, vagy ez inkább csak egy tuti téma, amire könnyű ráfűzni?
Igen is, nem is. A kereskedelmiség tényével tisztába kell lenni és igenis, a jó bornak is kell a cégér. De lehet azt ügyesen, frappánsan, vállalhatóan is művelni.

Szerinted kinövi egyszer Magyarország a teljesítmény nélküli celebek éljenzését?
Az nem mostanában lesz. Senki sem hibás ebben. Pár év alatt akartuk pótolni az elmúlt évtizedek lemaradását, szerintem ettől fordult úgy ki minden. Aki ügyes és kitartó, azért persze most is tud érvényesülni.

Volt olyan közönséged, akikkel egyáltalán nem tudtál mit kezdeni, esetleg nem tudtad kezelni a helyzetet?

Nem igazán. Fel kell készülni minden eshetőségre és abba az irányba kell vinni a műsort tovább, hogy elnyerjem a tetszésüket.

Szerinted mivel foglalkoznál, ha nem a stand-up-al? Mit csinálnál szívesen jelenlegi munkádon kívül?

Van pár szakmám, nem esek egyhamar kétségbe. Leginkább a marketing és a PR kreatív területein dolgoztam, de nem okozna gondot, ha ismét be kéne állnom kamionrakodónak.

Dombi

A honlapodon található fotóid között van egy, ahol egy dj pult mögött pózolsz. Voltak ilyen irányú ambícióid?

Hajjaj! Voltam önjelölt retro dj. Mindenki szerencséjére hamar lecsengett.

Mesélnél egy kicsit az április 3-i,Thália Színházas felvételről? Miben lesz ez új és más?

Egy újabb tengerentúli műfajt szeretnék adaptálni, melynek neve Roast, ami kb. leégetést jelent. Válogatott szereplők aláznak porrá egy önként jelentkező hírességet, aki a végén megvédi magát. Előtérbe kerül a kíméletlen szarkazmus, de kurtán-furcsán ez mégis inkább egy bújtatott tisztelgés a híresség előtt. A magyar médiumok viszont betegesen óvatosak és sok kritikus máris temeti az egészet, de ez persze, inkább inspirál bennünket.

Melyik volt a legfurább vagy legérdekesebb helyszín, ahol/aki előtt felléptél?

Egyszer belógattak hevederen egy autókiállításra, máskor egy száguldó bob-ból műsoroztam kezemhez szigszalagozott mikrofonnal. Sok hasonló esetem van. Azt hiszem kicsit őrült vagyok.

Igaz az, hogy az RTL Klub majdnem kicsapott a Showder Klubból néhány rosszul sikerült Csonka Andráson csattanó poénod miatt?

....

Az interjú folytatását itt olvashatja.

süti beállítások módosítása