Bogotában vendégszerepel a kolozsvári színház

Kolumbiában vendégszerepel a Kolozsvári Állami Magyar Színház a Leonce és Léna című előadással. A Tompa Gábor színházigazgató által rendezett produkciót öt alkalommal játssza a társulat a Bogotai Színházi Fesztiválon: április 5-én, 6-án és 8-án egy-egy alkalommal, 7-én pedig kétszer adják elő a Teatro de Bellas Artes de Bogotá színházban.

Április 5. és 8. között öt alkalommal láthatja a latin-amerikai ország közönsége az előadást a kolumbiai főváros egyik színházában, a Teatro de Bellas Artes de Bogotá-ban.

TeatrodeBellasArtesdeBogotaTeatro de Bellas Artes de Bogotá (forrás: images.google.com)

Amerika legnagyobb színházi fesztiválja március 23. és április 8. között zajlik. A Kolozsvári Állami Magyar Színház társulata második alkalommal vesz részt rajta. Először 2006-ban, a Pantagruel sógornője című, Silviu Purcarete rendezte előadás vendégszerepelt Bogotában.

Mivel idén a fesztivál kiemelt meghívottja Románia, április 2. és 6. között a Leonce és Lénát színpadra állító Tompa Gábor, aki a kolozsvári színház igazgatója, fiatal kolumbiai rendezők és színészek számára tart műhelymunkát, workshopot Ways to the Magic (A mágia útjai) címmel a bogotái fesztivál keretében – olvasható a színház honlapján.

A fesztiválra 45 ország társulatait hívták meg, a programban több mint 800 előadás és 70 kísérőrendezvény szerepel, amelyeket Bogotá 22 színházában tartanak meg.

forrás: kronika.ro

süti beállítások módosítása