Galkó miatt lapokat perel Dörner

Elkezdődött az Új Színház és Dörner György a Népszava ellen is indított helyreigazítási pere: az új igazgató azután adott be a keresetet a lap ellen, hogy 14 év után Galkó Balázs távozott a színház társulatából, és vitatja, hogy ezt politikai okokból tette volna.

A Népszava beszámolója szerint a tárgyaláson hivatkoztak Lendvai Ildikó MSZP-s politikus szavaira, melyet a lap is megjelentetett, ezek szerint Galkót "politikai diszkrimináció alapján bocsátották el".

Dörner ugyan nem jelent meg a tárgyaláson, de a Népszava és az emiatt szintén perelt Népszabadság jogi képviselői tanúként idézték be Galkót, aki elmondta: az az ominózus beszélgetés, ami naplóbejegyzéseként lapukban és több helyen is megjelent a távozás előtt, valóban megtörtént, és Galkó szerint arról szólt, hogy határozatlan idejű szerződését felbontják vele. Esetleg később Nyírő József Jézusfaragó ember című művében kaphat majd szerepet. Dörnerék képviselői indítványozták, tanúként idézzék be Dörnert és a beszélgetésen ugyancsak jelen lévő Pozsgai Zsoltot, a színház művészeti vezetőjét. A per április 20-án folytatódik.

dorner

A Színház.hu-n Galkó Balázs első naplóbejegyzésével kapcsolatban helyreigazítást kért az ÚJ Színház, melyben közzétettük, hogy a Színház.hu megalapozatlanul állította a 2012. év február hó 15. napján kelt „Dörner kirúgja Galkó Balázst - Naplóbejegyzést közlünk” című cikkben, hogy 2012. év február hó 15. napján kirúgta volna Galkó Balázst. 

Az ügy kapcsán közleményt is kiadott az Új Színház: "A sajtó-és média hiteles tájékoztatásába vetett bizalmat rendíti meg és egyben kulturális értékeket sért, hogy ma Magyarországon egy színház lejárató politikai kampány áldozata legyen, egy országgyűlési képviselő nagy nyilvánosság előtt sértő minden alapot nélkülöző tényállításokat tegyen róla". Lendvai Ildikó képviselő asszony, színházunkat érintő egyetlen kijelentése sem felel meg az igazságnak. Valótlan, hogy az Új Színház vezetősége megszűntette Galkó Balázs színművész munkaviszonyát, kiváltképpen, hogy ezt bármilyen ellenzéki megmozduláson való részvétel miatt tette volna. Ezt különben az érintett sem állította. Valótlan, hogy az Új Színház vezetősége kirekesztő ideológiát hirdet vagy gyakorol. Valótlan, hogy a színház társulatát sőt közönségét ideológiai politikai alapon kívánná megválogatni. Az Új Színház vezetése a kulturális életre veszélyesnek véli a kibontakozó ellenzéki hazugságkampányt és elkövetőivel szemben további jogi lépések megtételét fontolgatja".

Forrás: Népszava, Színház.hu

süti beállítások módosítása