Komoly ellentétek a nagyváradi színházban‎

Lemondott tisztségéről Miklós János, a Nagyvárad Táncegyüttes tánckarvezetője (képünkön), miután a Szigligeti Színház vezetősége Dimény Levente színművészt nevezte ki az együttes művészeti igazgatójává. Miklós János nyílt levelet juttatott el a sajtóhoz, amelyben elárulja: a vezetőség korábban azt ígérte, hogy ő lesz az együttes művészeti igazgatója.

 Czvikker Katalin, a színtársulatot, a bábtársulatot és a táncegyüttest magába foglaló Szigligeti Színház főigazgatója tegnapi sajtótájékoztatóján jelentette be Dimény kinevezését, bár ő akkor még azt mondta, Miklós János megtartja eddigi posztját.

foto

A tánckarvezető azonban levelében kijelenti: „Köszönöm szépen, nem kérek belőle! Április 2-ai hatállyal lemondok tánckarvezetői tisztemről, csak táncosként maradok az együttes tagja. Indokaim egyszerűek: nem vagyok hajlandó a továbbiakban ezzel a vezetőséggel együtt dolgozni, mert egyáltalán nem mennek jól a dolgok az új struktúrában. Nem hiába mondott le a gyártásvezető és a műszaki vezető is. Sajnos naivan azt hittük, hogy jó lesz a három társulatnak, összefogással megmutathatjuk, hogy tudunk korszerű, jó színházat csinálni. Ez sajnos nem jött össze, mert hiányzik a közös erő, a közös lendület és a közös hit. Összetartás és összefogás helyett csak széthúzás, bomlasztás, megfélemlítés és megosztás van.”

Czvikker Katalin ugyanakkor azt állítja, az együttes részéről delegáció kereste őt meg, kérve: legyen változás a tánckar vezetőségében, ő pedig azért döntött Dimény kinevezése mellett, mert elmondása szerint nem akarja azt a Miklós Jánost leváltani posztjáról, aki tíz évvel ezelőtt megalapította az együttest, és azóta is „jól végzi a munkáját”. Miklós János ezzel szemben levelében azt mondja: „Egységes volt a csapat, nem voltak botrányok, mint más művészeti társulatoknál, tíz év alatt egyetlen komoly kihágást kellett megtorolnom.” A leköszönő tánckarvezető ugyanakkor levelében kifejti, a mostani struktúrában, a jelenlegi vezetőség felügyelete alatt a szín- és bábtársulatot is félti.

Forrás: kronika.ro, Szerző: Nagy Orsolya

süti beállítások módosítása